25 pct. færre boliger til salg

Antallet af boliger, der bliver sat til salg, er på landsplan faldet med en fjerdedel i år. Nogle steder i landet er der imidlertid kommet flere boliger til salg. Læs i uddrag hvad pressen skrev om boligmarkedet i juleugen.

Flere huse til salg men stabile priser
Med 474 boliger til salg i Varde Kommune pr. 1. december er der 27,4 procent mere til salg end for et år siden. Til gengæld er liggetiden på 232 dage for at få solgt er hus faldet med 6,5 procent. Og mens sælgere mange steder i landet vånder sig over stærkt faldende boligpriser, så har hussælgere ikke den bekymring i Varde. For udbudspriserne er på et år faktisk kun faldet med 2,4 procent ifølge Boligsiden A/S.
Den gennemsnitlige udbudspris for en bolig i Varde Kommune er lige her og nu 1.517.673 kr. Gennemsnitsprisen for handler er 1.005.075 kr. Man kan imidlertid ikke af de to tal konkludere, at der gives store prisafslag, siger kommunikationschef Birgit C. Daetz, Boligsiden A/S. Den gennemsnitlige salgspris er påvirket af, om der netop er solgt mange små billige huse eller mange i den dyrere end. I hele den sydlige del af Jylland er udbudspriserne faldet med 8,9 procent ca. 1.8 mio. kr. på et år. I nabokommunen Esbjerg kun en procent, og i Billund 7,7.
Med hensyn til liggetid tager det i snit 236 dage at få et hus solgt i regionen, 202 dage i Esbjerg og 198 i Billund og 232 i Varde.
Udbudsprisen i Esbjerg er lige nu i snit 1.919.729 kr., Billund 1.411.974 og i Varde. 1.517.763 kr.
Jv.dk (25. december 2009)

Færre boliger bliver sat til salg
Nye tal fra Boligsiden.dk viser, at der i 2009 på landsplan blev sat 25 procent færre boliger til salg i forhold til året før, og det samme gør sig gældende her i landsdelen.
– Situationen for boligmarkedet er, at der er sat langt færre huse til salg, fortæller Birgit Daetz, som er kommunikationschef hos Boligsiden.dk …
– Folk er usikre på, om de kan få en ordentlig pris, og de er usikre på, om de overhovedet kan komme af med deres bolig og hvor lang tid, det tager, forklarer Birgit Daetz.
Dr.dk (24. december 2009)

Julemanden kommer til Bornholm
Hvis det er rigtigt, at julemanden kommer ned gennem skorstenen, så er der størst sandsynlighed for, han kommer til Bornholm. Her er der nemlig flest skorstene pr. indbygger.
Udsigten til, at vi for første gang i mange år får en hvid jul er næsten ikke til at tro på. Endnu mindre tror vi på julemanden, men hvis det – stik imod de fleste naturlove – endelig bliver hvid jul i Danmark, hvorfor skulle julemanden så ikke også eksistere?
Gør han det, så ved vi i hvert fald, at han parkerer slæde og rensdyr på taget og kommer ned gennem skorstenen og ind i stuen – midt i juleand og risalamande. Og i så fald er der størst sandsynlighed for, at han kommer til de bornholmske hjem.
Bornholmerne kan nemlig bryste sig af, at være den del af Danmark, hvor der er flest skorstene pr. indbygger.
“42 procent af husene på Bornholm har skorsten. Øen er også det sted i landet, hvor der er færrest indbyggere pr. skorsten, idet der kun går 6,2 indbyggere på hver skorsten på Bornholm”, fortæller Birgit Daetz, der er kommunikationschef hos Boligsiden.dk.
Bornholmstidende.dk m.fl. (23. december 2009)

Se Danmarks billigste hus
Danmarks billigste hus har hverken el, vand, varme eller lokum. Men så får du det også til 125.000 kroner.
Det ligger i Glesborg Nord for Grenå, og prisen er 125.000 kroner. Ifølge Boligsiden.dk er det Kongerigets billigste hus lige nu.
Men der er en hage eller to. Du må nøjes med 24 m2. Du må hente vand i supermarkedet, og el er der heller ikke lige installeret. Så lys må du få fra en lommelygte eller stearinlys. Og varmen får du i øvrigt fra en brændeovn. Og skal du på lokum, ja så er det frem med spaden og grave et hul i den frosne jord. For toilet er der heller ikke.
– Huset er ikke godkendt til helårsbeboelse, ja faktisk er det ikke engang godkendt til, at du må overnatte der. Det er tænkt som et hus, der kan bruges af en forening, eller også kan man rive det ned og bruge grunden, fortæller mægler John Frandsen.
Ekstrabladet.dk (22. december 2009)

Flere boliger til salg i Vestjylland
I modsætning til den generelle tendens i landet er antal boliger til salg i Vestjylland steget med 12 procent det seneste år. Dermed er der i dag 3.624 villaer, rækkehuse og villalejligheder til salg i Vestjylland.
Antallet af huse til salg er eksempelvis steget markant i Skive Kommune, hvor der nu er 36 procent flere huse til salg end i 2008.
I Viborg Kommune har der modsat været et lille fald på 1 procent i antallet af boliger til salg, som den eneste kommune i Vestjylland.
Hos Boligsiden A/S sammenfatter man følgende om den landsdækkende tendens:
– Der bliver sat færre huse til salg flere steder i landet – især på Sjælland og i de større byer er antallet af ”til salg”-skilte faldet. Et ustabilt boligmarkedet i 2009 har haft stor påvirkning på boligsælgerne, og der er simpelthen på landsplan samlet set sat 25 procent færre villaer til salg i 2009 end i 2008, siger kommunikationschef hos Boligsiden A/S Birgit Daetz .
Herning Folkeblad, 1. sektion, side 9 (22. december 2009)

Bliver boende: Færre små huse til salg i Østsjælland
Der er færre huse til salg i Roskilde-området og de øvrige kommuner i det tidligere Roskilde Amt viser tal fra www.boligsiden.dk. Antallet af huse til salg er faldet med omkring en tredjedel i både Roskilde, Køge, Solrød og Greve kommuner fra 2008 til 2009 viser en statistik fra 1. december. I Lejre Kommune er faldet dog kun på 18,7 procent.
Det er først og fremmest ejerne af små og mellemstore huse, der holder sine huse ude fra ejendomsmarkedet.
– Det er det faldende udbud af små og mellemstore villaer, der har givet det store udslag. For faktisk viser vores tal en lille stigning i udbuddet af store villaer i Roskilde og omegn, siger kommunikationschef Birgit Daetz fra Boligsiden.
Sjællandske, 2. sektion, side 2 (22. december 2009)

11 procent flere huse til salg
Der har aldrig været så meget at vælge imellem – hvis man altså er på udkig efter en bolig på Bornholm.
Alene det seneste år er antallet af huse, der er sat til salg på Bornholm steget med 11 procent. 629 villaer, rækkehuse og villalejligheder er der lige nu at vælge imellem for køberne.
Det viser nye tal fra www.boligsiden.dk. opgjort per 1. december.
– Der bliver færre huse til salg i det meste af landet – især på Sjælland og i de større byer er antallet af ”til salg”-skilte faldet. Der har derimod været en stigning i antallet af huse til salg på Bornholm og i det meste af Jylland. Et ustabilt boligmarked i 2009 har haft stor påvirkning på boligsælgerne, og der er simpelthen på landsplan sat 25 procent færre villaer til salg i 2009 end i 2008, siger kommunikationschef hos Boligsiden A/ S, Birgit Daetz.
Også på Bornholm er der sat færre boliger til salg i 2009 end i 2008. Det gælder især villaer på 120-180 kvm. Her er der i 2009 sat 23 procent færre til salg end i 2008. Alligevel er udbuddet lige nu større end for et år siden.
Bornholms Tidende, 1. sektion, side 6 (21. december 2009)

Færre små huse trykker boligudbud
Ejerne af små og mellemstore huse på under 180 kvadratmeter i Roskilde-området er blevet mere tilbageholdende med at sætte husene til salg. En opgørelse fra www.boligsiden.dk viser, at udbuddet af boliger til salg er faldet med omkring en tredjedel i kommunerne Roskilde, Køge, Solrød og Greve fra 2008 til 2009. I Lejre er faldet knap så voldsomt – der er det kun på 18,7 procent.
Ifølge kommunikationschef Birgit Daetz fra boligsiden er det specielt på Sjælland, at antallet af ”til salg-skilte” er faldet markant. På landsplan er faldet i antal boliger sat til salg kun på cirka 25 procent.
– Vi oplevede et stort udbud i starten af året, men nu er billedet et helt andet. Det er det faldende udbud af små og mellemstore villaer, der har givet det store udslag. For faktisk viser vores tal en lille stigning i udbuddet af store villaer i Roskilde og Omegn, siger Birgit Daetz.
Dagbladet, 1. sektion, side 1 (21. december 2009)

Boliger med flest klik
Det er hverken luksusvillaer eller luksuriøse lejligheder, som boligsitet Boligas brugere har været mest interesseret i 2009.
Boligsitet har lavet en histliste over de ti boliger, som der blev klikket mest på, og på 1. pladsen kommer en villa i Vanløse, nærmere bestemt på Bogholder Allé. Knap 18.500 gange var der brugere inde at se nærmere på denne bolig, som blev sat til salg i 2007 for 4,5 mio. kr. Efter tre prisnedsættelser endte det på tre millioner kroner. Et fald på 33 procent. På 2. pladsen kommer en ejerlejlighed på Frederiksberg. Interessen skyldes formenlig kvadratmeterprisen på 9.177 kroner, der ligger langt under gennemsnittet på Frederiksberg Kommune.
Berlingske Tidende, boligen søndag, side 9 (27. december 2009)