Vår på det sydfynske sommerhusmarked

Foto: Boligsiden

Det blev et godt forår for sommerhusmarkedet på Sydfyn og Langeland. Især sidstnævnte sted har salget været fint de seneste to et halvt år.

Selv om efteråret er over os, og barometret oftere står på storm, er det ikke noget, som kan mærkes på markedet for sommerhuse i Sydfyn og på øerne. Der er snarere tale om stabilitet oven på et forår, der bød på fremgang.

Tal fra Boligsiden viser, at der hver måned blev fjernet 20 til 25 sommerhuse fra internettet, hvilket er et ganske pænt tal ud af det samlede udbud, som ligger nogenlunde konstant omkring 150 til 160 fritidsboliger.

”Vinterens aktivitet var ikke noget at prale af, men forårs- og sommermånederne marts til juni var ganske pæne. Sammenligner man med samme periode i fjor, lå antallet af fjernede boliger på Sydfyn, Ærø og Langeland omkring 25 pct. højere i år”, fortæller Birgit Daetz, der er kommunikationschef hos Boligsiden.

Stigning igen fra august

Hun føler sig ret sikker på, at de fjernede boliger rent faktisk også er solgt. Tallene stemmer nemlig godt overens med de indberetninger af afsluttede handler, som mæglerne har foretaget.

Hvor foråret og starten af sommeren bød på fremgang, er aktiviteten til gengæld faldet markant midt på sommeren. Heldigvis er der atter tegn på stigning fra starten af august.

”Det skal man nu ikke lade sig mærke af, for nedgangen sker i højsommeren, hvor de fleste af os holder ferie”, siger Birgit Daetz og fortsætter: ”Mønstret er i øvrigt det samme, når man ser på aktiviteten i hele landet.”

Ikke bare køberne, men også sælgerne skruer ned for blusset midt på sommeren. Der er ganske enkelt langt færre, der smutter ned til ejendomsmægleren for at sætte sommerhuset til salg. Og det er jo ikke utænkeligt, at de sommerhusejere, der går i salgstanker, lige snupper en sommer mere i huset ved havet.

Langeland i front

Ser man på de faktiske handelstal, fremgår det, at aktiviteten over de seneste to år især er pæn på Langeland.

”I Tranekær og Humble på Langeland er der siden starten af 2008 solgt flere end 35 sommerhuse – i hvert af de to postnumre”, fastslår Birgit Daetz.

Også Svendborg Kommune med Tåsinge og de små øer er pænt med. Her er der solgt mellem 25 og 35 fritidsboliger inden for de seneste to et halvt år. Og samme mønster ses i Hesselager med Lundeborg.  Det er de steder i lokalområdet, hvor salget har været bedst.

Naturligvis er der fortsat langt til dagene, hvor aktiviteten var mest hektisk. Men man må heldigvis er det sådan, at efter vinter kommer vår. Og selv om kalenderen siger efterår, så er det snarere forår på markedet for sommerhuse.

Find mere om