Nyt afsnit af Boligkvarteret tager dig med rundt om boligfinansiering

I dag er der landet et nyt afsnit af podcasten Boligkvarteret, hvor du kan blive klogere på alt det med vurdering og boligfinansieringen. Står du foran et boligkøb eller salg, så lyt med her og bliv helt klar til dit møde med banken.

Uanset om du har købt bolig før, eller du er på boligjagt for første gang, så kan det med selve betalingen virke en smule uoverskueligt for mange.

For langt de fleste danskere gælder det, at der ikke ligger nok penge på kistebunden til, at vi kan gå ud og købe vores nye bolig kontant. Derfor må vi en tur i banken for at låne penge og dermed få hele finansieringen på plads.

Men hvor meget kan man låne? Hvilken type af lån vil være det bedste for den enkelte? Og hvad koster det at låne penge i banken?

Alle den slags spørgsmål sidder rigtig mange boligkøbere med.

Bliv klædt på til dit møde med banken

Hører du til blandt den gruppe, og kunne du godt bruge en kort introduktion til området, kan du med fordel lytte med i det seneste afsnit af podcasten Boligkvarteret.

I dette afsnit er det nemlig direktør og indehaver af rådgivningsfirmaet Pengeraadgivning, Nicolaj Christensen, der besøger Boligkvarteret. Og han giver netop et par gode råd i forhold til at få et lånetilbud af banken.

”Det vigtigste, når man enten skal omlægge eller optage lån, det er er at kigge på de behov, man har. Passer lånet til familien og den tidshorisont, man har i boligen? Har man råd til at sidde med lånet, og giver det mening på den lidt længere bane? Hvis man kan sætte hak ved de ting, så er man godt på vej,” siger Nicolaj Christensen og tilføjer:

”Når det er sagt, er der rigtig mange, der går ud og snakker med deres bank og følger den traditionelle proces, og så kigger de primært på, om de har råd til at sidde for det beløb om måneden, der nu står på papiret. Men man skal også huske at forholde sig til alt det udenom i form af omkostninger og gebyrer, og også om det er den rigtige kreditvurdering, som banken har givet i forhold til den belåning, man nu får.”

Du kan høre meget mere i Boligkvarteret, hvor du som altid også får den seneste status på boligmarkedet – leveret af Boligsidens kommunikationsdirektør, Birgit Daetz.

Og der er gode nyheder i vente.

”Vi er i en situation, hvor der er mere ro på boligmarkedet, hvor køberne tænker sig om, forbereder sig og får en bedre samtale om bolighandlen,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden, og tilføjer:

”Tingene begynder at blive lidt mere fornuftige på boligmarkedet efter et hårdt andet halvår i 2022. De seneste tal viser, at salgspriserne steg en my i 55 kommuner i marts, og der gives ikke helt så meget i rabat som tidligere. Så tingene er begyndt at komme lidt mere i balance.”

Du finder podcasten her på Boligsiden:

Du kan også finde ’Boligkvarteret’ på Spotify, Apple Podcast, eller hvor du normalt lytter til podcast.

’Boligkvarteret’ udgives i samarbejde med Partner Medier og indeholder sponsoreret indhold.

Find mere om