De billigste sommerhuse hitter under coronakrisen

Foto: Boligsiden.

Salget af sommerhuse buldrer afsted under coronakrisen, og en ny opgørelse fra Boligsiden viser, at det især er de billige sommerhuse til under en million kroner, der i højere grad bliver solgt.

Danskerne er gået sommerhusbananas i årets første fire måneder. Og det er især en type af sommerhuse, som køberne går efter – dem der er billige.

En ny opgørelse fra Boligsiden viser nemlig, at det især er sommerhuse til under en million kroner, der hitter blandt køberne. I april udgjorde de billige sommerhuse 43,5 procent af det samlede salg. Til sammenligning udgjorde det blot 37,6 procent i januar.

”Der er rigtig mange afledte effekter af corona på boligmarkedet. En af dem vi ser allertydeligst er, at der er kommet flere sommerhuskøbere. Danskerne har haft brug for et dansk getaway under nedlukningen, hvor mange har arbejdet hjemmefra, og samtidig ved de, at de ikke kommer ud at rejse denne sommer,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden, og fortsætter:

”Det har flyttet sommerhuset op i toppen af danskernes ønskelister, og når det er de billige sommerhuse, der hitter, tyder det på, at nogle sommerhuse bliver handlet på baggrund af kortere beslutningsprocesser end tidligere. Danskerne vil gerne have sommerhus, og det skal være klar til sommeren, men samtidig er der mange, der ikke er villige til at kaste flere millioner efter det i en økonomisk usikker tid.”

Er du også interesseret i et billigt sommerhus? Find det her.

Nye sommerhusområder vokser frem

Det er altså tydeligt, i hvilken prisklasse de nye sommerhuskøbere kigger. Det er nærliggende at tro, at det skyldes faldende priser som følge af coronakrisen, men de nyeste tal fra Boligsidens Markedsindeks viser en stabil udvikling. Således er sommerhuspriserne blot faldet 0,4 procent fra marts til april.

I stedet kan forklaringen være, at der bliver solgt flere sommerhuse uden for de dyreste og mest attraktive sommerhusområder.

”Der bliver solgt flere sommerhuse i nogle af landets billigste kommuner, og det kan være medvirkende årsag til, at der forholdsvist bliver solgt flere billige sommerhuse end tidligere. Allerede inden coronakrisen var der begyndt at vokse nye sommerhusområder frem nye steder i landet, og den udvikling er blevet forstærket i de seneste måneder,” siger Birgit Daetz.

Udbuddet af sommerhuse er i øjeblikket rekordlavt, og derfor bliver der også solgt rekordmange helårshuse til sommerhusbrug – de såkaldte flexboliger. Læs om det fænomen her.

Sommerhussalg fordelt på prisintervaller:

PrisintervalJanuar 2020Februar 2020Marts 2020April 2020
Under 1 mio. kr.37,6%38,8%42,5%43,5%
1-2 mio. kr.41,5%45,9%44,0%39,8%
2-3 mio. kr.14,1%9,0%10,0%11,6%
Over 3 mio. kr.6,7%6,3%3,6%5,2%

(Kilde: Boligsiden)

Find mere om