Aarhus er rækkehusenes paradis

Aarhus er den kommune, hvor der ubetinget sælges flest huse på række, viser opgørelse fra Boligsiden.dk

De seneste 12 måneder er der solgt over dobbelt så mange rækkehuse i Aarhus som i Odense, der ligger som nummer to over kommuner med flest rækkehussalg. 465 rækkehussalg er det blevet til i Aarhus, mens Odense kommer op på 209 solgte rækkehuse. Herefter faldet tallet støt i København og omegnskommunerne.

”Aarhus har på mange måder positioneret sig selv som en by med eksklusive og arkitektonisk stærke rækkehuse. Rækkehusene på Åkrogen blev kåret til ”årets boligbyggeri” i 2006 – samme år, som de blev opført – og netop nu skyder flere nye rækkehusbyggerier op i rene linjer og gode materialer”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk og hentyder til byggerier som dem i Skovparken i Risskov, Fredensborgparken i Viby J, Trankær Mosevej i Tranbjerg og Krekærlunds Alle i Malling.

De to dyreste rækkehuse, der er til salg netop nu i Aarhus, ligger da også på Åkrogs Strandvej, også kaldet Åkrogen. De er udbudt til henholdsvis 7,5 millioner kroner og 6.898.000 kroner. Det dyreste af de nybyggede rækkehuse i Skovparken er udbudt til salg for 4,2 millioner kroner.

Københavnerfænomen

Aarhus og Odense skiller sig ud som de to byer, der har haft flest rækkehussalg det seneste år. På tredjepladsen kommer nemlig København og herefter hele slænget af omegnskommunerne i Storkøbenhavn, kun overhalet indenom af Aalborg, der kunne mønstre 102 solgte rækkehuse over 12 måneder.

”Rækkehuse er mest et storby- og omegnsfænomen. Med rækkehuset kombinerer man storbyens behov for at bygge effektivt og minimere spildpladsen, mens man honorerer indbyggernes behov for egen have og mere ro”, siger Birgit Daetz.

Dyre rækker

Tror du, at rækkehuse er for fattigrøve, der ikke har råd til et ”rigtigt hus”, så tro om igen. En gennemsnitlig kvadratmeter i et rækkehus koster langt mere end en gennemsnitlig kvadratmeter i en villa.
Det gennemsnitlige rækkehus er ikke så gammelt som den gennemsnitlige villa. Fordi rækkehusene er af yngre dato, er de tit også i bedre stand og mere tidsvarende, sammenlignet med den samlede pulje af villaer, hvor en lang række huse, der er både gamle og faldefærdige, trækker prisen ned.

Alene sammen

Rækkehuse er for dig, der ikke har behov for at skille dig ud. Du har det fint med at dit hus ligner naboens, og at I bor dør om dør. Du kan godt lide den følelse af uforpligtende fællesskab, der følger med livet i et rækkehus, hvor man er knyttet sammen og deler fællesarealer uden at bo tæt som i en opgang. Du har ikke behov for at realisere dig selv i en borg af en villa, som du kan gå hele vejen rundt om, og dit behov for privatliv er ikke så stort, så du ikke kan håndtere, at naboerne fra deres førstesal kan kigge ned i din lille have. Du foretrækker nemlig den lille rækkehushave i stedet for en stor villahave, der kræver timevis af arbejde at holde.

KommuneAntal rækkehuse solgt (seneste 12 md)
Aarhus465
Odense209
København179
Lyngby-Taarbæk152
Albertslund126
Fredensborg107
Aalborg102
Gladsaxe101
Egedal89
Høje Taastrup85
Find mere om