10 tips: Sådan får du solgt huset hurtigere

Som boligsælger kan du gøre rigtig meget for at fremskynde et salg. I samarbejde med ejendomsmægler Jesper Nielsen fra ”I hus til halsen”, giver vi dig her 10 gode råd til, hvordan du får huset solgt hurtigere.

Når beslutningen om at sælge først er truffet, kan det næsten kun gå for langsomt med at få underskrevet en aftale med en køber. Men for nogle bliver salgsprocessen en lang og hård omgang, hvor tålmodigheden for alvor bliver sat på prøve. Boligsiden har undersøgt hvordan du får solgt huset hurtigere.

Der er dog et par knapper, du selv kan skrue på, hvis du gerne vil sætte skub i salget. Ejendomsmægler Jesper Nielsen, som du sikkert kender fra DR-programmerne ”I hus til halsen” og ”Hammerslag”, er ikke i tvivl om, hvad der er den absolut vigtigste og mest afgørende årsag til, om dit hus bliver solgt hurtigt.

”Prisen er voldsomt afgørende, når du skal sælge din bolig. Det kan hænge ved længe, hvis en bolig ikke bliver udbudt til den rigtige pris. Derfor er det også ekstremt vigtigt, at prisen rammer plet fra starten,” siger Jesper Nielsen, der ejer Ejendomsmæglerfirmaet Jesper Nielsen.

Hvad sker der på boligmarkedet?

Mens det er ejendomsmæglerens opgave at prissætte boligen, er det dog en god ide selv at sætte sig ind i, hvad der sker på markedet. På Boligsiden.dk kan du for eksempel se kvadratmeterpriser og salgstider i din kommune.

”Er du ude efter et hurtigt salg, kan det også godt betale sig at se på prisniveauet i nærområdet. Ligger kvadratmeterprisen på din bolig markant højere end de øvrige i nabolaget, kan det være nødvendigt enten at gøre opmærksom på, hvorfor det er sådan eller at skrue på prisen for at være konkurrencedygtig,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Se bolig salgspriser

Kig på tilstandsrapporten

Dernæst er det fornuftigt at se på, hvilke forhold der ellers kan virke afskrækkende for en køber. Og ifølge Jesper Nielsen gælder det for eksempel en tilstandsrapport, der er spækket med anmærkninger.

”Hvis en mulig køber får sådan en rapport i hånden, er de ude af døren, inden de overhovedet er kommet ind. Den bliver nødt til at være mere spiselig, og derfor er det generelt en god ide at få skåret så mange anmærkninger væk som muligt”, siger han.

”Som sælger vil man bare gerne videre i teksten, men hvis man lige investerer lidt og rent faktisk forbereder sig til et salg, kan det være givet rigtig godt ud. I virkeligheden er det meget simpelt: Jo mere attraktivt et hus fremstår, jo nemmere er det at sælge,” supplerer Birgit Daetz.

Udover pris og tilstandsrapport er der en række andre ting, du også kan gøre for at få din bolig til at fremstå mere indbydende.

Her er 10 gode råd fra ejendomsmægler Jesper Nielsen:

 1. Ryd op
  Der er ikke meget drøm over at købe en bolig, hvor der ligger ting og flyder overalt.
 2. Gør gulvet frit
  Jo mere plads, der er på gulvet, jo større virker boligen.
 3. Tænd lys, masser af lys
  Det er altid godt med lys, og man kan ikke få for mange lamper, mener Anders Faarborg. Men man kan altid skrue ned for lyset.
 4. Lad geviret hænge
  Hvis du har en interesse, så må køberen gerne kunne se det. Så lad skakbordet stå fremme, eller lad geviret hænge på væggen. Så kan køberen huske din bolig.
 5. Fjern papirerne
  Det kan også blive for personligt. Så fjern regninger og andre private papirer. Og gem de ting væk, der er for private til at blive vist frem af en ejendomsmægler.
 6. Gør rent
  Der må ikke være beskidt. Så tænker køberen, at du ikke kan finde ud af at passe på dine ting og den bolig, som du forsøger at sælge. Og slå græsset. Og puds vinduer. Det er ikke kun indenfor, der skal være rent.
 7. Skift pæren
  Fiks de små ting, der irriterer. Skift pæren, stram håndtaget, giv den knirkende låge olie. Hvis det irriterer dig, irriterer det også køberen.
 8. Lap hullet i taget
  Og så er der de lidt større reparationer. Nogle af dem kan klares forholdsvist billigt og hurtigt. Jo færre anmærkninger, der er i tilstandsrapporten, jo nemmere er det at sælge.
 9. Få indgangen til at spille
  Det handler om indpakning, og det første indtryk er det vigtigste. Derfor skal entreen stå snorlige. Den skal være rent, ordentlig, og den skal eventuelt fikses op med en gang maling, lidt blomster eller andet, der får køberen til at føle sig velkommen.
 10. Gør dig umage
  Sæt blomster i vasen. Få det til at dufte af hjemmebag, og læg de rigtige blade frem. At få en køber på besøg er ligesom at få gæster, så prøv at se huset med andres øjne. Du skal gøre dig lige så umage, som til et besøg fra nogle du holder af.
Find mere om