Vinkælderen er en dyr investering

BBR indberetning

Skal vinen have sit helt eget rum i kælderen, stiger udbudsprisen på huset med 81 procent i gennemsnit. For du betaler ikke bare for vinkælderen alene men typisk også for et velholdt hus med mange andre herligheder.

Drømmer man om villa med vinkælder, skal man påregne en vis udgift til at fylde kælderen op med de dyre dråber. Men boligen i sig selv bliver også en investering, hvor der skal betales en god del mere end i andre hushandler. Har villaen en vinkælder, ligger udbudsprisen i gennemsnit 81 procent højere end gennemsnittet.

Det er sjældent afgørende, at boligen har nogle ekstra kvadratmeter i kælderplan, man har valgt at bruge på vin; til gengæld afspejler prisen et økonomisk overskud, der ikke bare muliggør en dyr hobby, men som også typisk vil betyde, at der er brugt penge på resten af huset.

”Vi ser samme prismønster, når der er tale om spabade, orangerier eller højteknologiske køkkenløsninger, som man først anskaffer sig, når man har opgraderet resten af huset. Husene med disse ekstra features koster langt mere end gennemsnittet, fordi man betaler for hele pakken med et velholdt hus, der typisk også har en højere standard end gennemsnittet på andre områder”, siger kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, Birgit Daetz.

Netop nu er der flest villaer med vinkælder til salg i Region Hovedstaden, hvor fire procent af de udbudte huse har en. Her bliver der forlangt 50 procent mere for huset med vinkælder end gennemsnittet. For en villa på 140 kvadratmeter betyder det, at der forlanges knap to millioner kroner ekstra, hvis villaen har en vinkælder.

Find mere om