Villaer med smukt lysindfald og loft til kip

Foto: Boligsiden

Vores villaer skal være lyse og luftige. Loft til kip slipper lyset ind og giver rummet en større og mere rummelig dimension. Prisen kan dog være høj, viser beregninger fra Boligsiden.dk.

Lys, luft og rummelighed spiller en stor rolle i moderne villaer, og noget af det der skaber et smukt lysindfald, er, når villaen har loft til kip. I stedet for det flade, vandrette loft hæves loftet op, så det følger tagets hældning. På den måde får du et stort rum opad, og det giver mulighed for nogle anderledes vinduesløsninger, der slippe lyset ind fra oven.

Loft til kip er ikke en billig løsning, hvis du skal have ændret en eksisterende loftskonstruktion. Og når ændringen er gennemført, skal du også regne med en lidt højere varmeregning på grund af de ekstra kubikmeter, der skal opvarmes. Samtidig risikerer du, at akustikken i rummet ændrer sig. Derfor kan det være en mere overskuelig løsning at købe en villa, der allerede har loft til kip, hvis du alligevel er på boligjagt. Så kender du varmeforbruget fra starten og kan teste akustikken, inden du køber.

Prisen stiger 21 procent med loft til kip

Ca. 2.500, det vil sige syv procent, af de villaer, der er til salg netop nu, har loft til kip. Fordelingen er nogenlunde jævn ud over landet, så mulighederne for at finde en af de spændende boliger er lige stor, uanset hvor du bor. Men udbudsprisen stiger med 21 procent i gennemsnit, hvis villaen har loft til kip.

”Der er en stor andel arkitekttegnede huse, der har loft til kip, og designerhuset er dyrere end det traditionelle, masseproducerede 60’er-typehus. Derfor bliver loft til kip hurtigt en dyr løsning at købe sig til. Til gengæld får den ofte følgeskab af andre lækre, arkitektoniske løsninger, der gør, at det er prisen værd, hvis du ellers kan finde pengene”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Kun i Region Hovedstaden betyder løsningen mindre for udbudsprisen, der kun stiger med fem procent, hvis der er loft til kip.

”I Hovedstaden kan beliggenheden alene rykke så meget ved udbudsprisen, at andre faktorer som fx loft til kip kun får marginal betydning”, siger Birgit Daetz.

3 smukke loft til kip-løsninger

Faaborgvej 109, 5250 Odense SV

Denne villa er fra 1938, og det rummelige køkken har loft til kip, fritlagte bjælker og klinkegulv. Lyset strømmer ned fra vinduerne for oven. Udbudspris: 2.995.000 kr.

Bakkeager 3, 4040 Jyllinge

Smukt træhus fra 2009 for liebhaveren, der vil bo naturskønt. Her er der en loft til kip-løsning uden ovenlysvinduer, men hvor loftsløsningen gør rummet større og mere imponerende. Samtidig sikrer de store vinduer ud mod haven et godt lysindfald. Udbudspris: 3.995.000 kr.

Bækvej 11, 4400 Kalundborg

Villa fra 2009, hvor der er loft til kip overalt. Et spændende og stort hus på 200 kvadratmeter med mange værelser, der alle har egen dør ud til den meget store grund. Udbudspris: 2.975.000 kr.

Find mere om