Unikke rum og fabelagtig udsigt er hemmeligheden bag 8Tallets succes

Foto: Boligsiden

Justin og Leanne Mlynarski er blandt de godt 300, der har købt lejlighed i ’Verdens bedste boligbyggeri’, 8Tallet i Ørestad. De er vilde med lejlighedernes indviduelle præg med rum i forskellige niveauer. Dertil kommer områdets rekreative træk, men der er også ting, man skal vænne sig til, fortæller Justin til www.boligsiden.dk.

Forleden kunne ejendomsmæglerkæden home melde, at 75 pct. af lejlighederne i det præmierede boligbyggeri 8Tallet – der er bygget af den danske super-arkitekt Bjarke Ingels – er solgt.

”’Verdens bedste boligbyggeri’ har snart udsolgt, og 8tallet sælger lige så godt som en mellemstor dansk provinsby”, skrev home i sin pressemeddelelse. Således er 311 boliger solgt på under halvandet år, 30 købsaftaler er ude, så der er kun 135 ledige boliger tilbage.

8Tallet har netop vundet World Architecture Festivals pris for bedste boligbyggeri. Det nyder blandt andre Justin og Leanne Mlynarski i fulde drag. Fra lejligheden i Ørestads-byggeriet har parret udsigt over vand og fælled. Men det er ikke mindst lejlighedens indretning, der får flotte ord med på vejen.

Fem meter til loftet

”Vi er vilde med de helt unikke rum, der er i lejligheden. I andre lejligheder, vi har set, før vi købte i 8Tallet, er rummene rektangulære og stort set ens i alle lejligheder – nærmest som en skotøjsæske. Her er der flere niveauer forbundet med små trapper, og loftshøjden er forskellig i flere af rummene – op til 4-5 meter. Det gør lejligheden interessant”, fortæller Justin til www.boligsiden.dk.

Justin og Leannes lejlighed er på 130 eller 140 kvadratmeter – han husker ikke lige præcis hvor meget – der er stor terrasse og en fantastisk udsigt.

Udsigt til vand og både

”Vi kigger ud over vandet med både, og der er frit udsyn til Amager Fælled. Det er fantastisk åbent, og der er kun fem minutter med metroen ind til city.”

Læs også: 18 pct. af de københavnske ejerlejligheder står kun til salg i en måned

Fælleden nyder Justin i fulde drag, for her kan man løbe nogle fantastiske ture – ”hvis man er til den slags”, som han siger og fortsætter: ”Og der er også mulighed for nogle fede cykelture på fælleden …”

Justin fortæller imidlertid også, at der ikke kun er positive ting at sige om det nu verdensberømte boligbyggeri.

”Der er brugt meget metal i byggeriet, og det forstærker lyset, så der altid er meget lyst – det skal man lige vænne sig til. Og så er der indtil videre kun en enkelt butik – med økologiske varer. Til gengæld er der en café, som er ret god til at introducere nye øl og skifte tema, så den er faktisk altid godt besøgt, og i weekenden er der altid mange mennesker”, slutter Justin, som dog alt i alt er vild med sin nye lejlighed. De mange positive sider ved 8Tallet overskygger trods alt de få problemer.

350 handler i 8Tallet

Ifølge home er der gennemført knap 350 handler i 8Tallet. Det svarer til sammenligning til det samlede villasalg på et år i eksempelvis hele Skanderborg*, Holstebro eller Rudersdal kommune.

home står for salget af de i alt 476 boliger, og partner Lars Nissen i home Bjerregaard & Co forventer, at der snart er udsolgt.

Fem salg om ugen

Med cirka fem salg om ugen hiver han til salg-skiltet ned i løbet af godt et halvt års tid, lyder forventningen.
”Lejlighederne og rækkehusene i 8Tallet er noget af det, der sælger allerbedst i København. Køberne kommer i en stabil strøm i en tid, hvor ejendomsmæglerne mange steder i landet sukker efter flere købere. Lige så spektakulært byggeriet er, lige så enestående er salget faktisk,” siger ejendomsmægler Lars Nissen og fortsætter:

”Jeg hæfter mig ved forskellen – den store diversitet – der er blandt køberne. Det er rent ud sagt alle typer, der køber bolig her. Med små og store lejligheder, penthouse-boliger med tagterrasse og rummelige byhuse så matcher byggeriet alle behov. Vi har købere fra 20 til 80 år – fra studerende, over børnefamilier, til midaldrende og ældre ægtepar.”

I hele København S er der solgt 624 ejerlejligheder på et år (hele markedet ifølge Boligsidens Markedsindeks). Det svarer til, at halvdelen af lejlighederne har været til salg i 8Tallet.

Find mere om