Undgå indbrud med Nabohjælp

Foto: Boligsiden

Med en ganske lille indsats kan du være med til at forhindre indbrud i dit nærområde. Hjælp dine naboer, og lad dem hjælpe dig.

Indbrud. Der er intet, der kan ødelægge en god ferie, som at komme hjem til et hus, der har været gennemrodet og plyndret. Måske har du mistet værdier for mange tusinde kroner, og følelsen af at andre har været i dit hjem, kan være svær at ryste af sig.

Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden har i mere end 20 år opfordret naboer til at hjælpe hinanden. Sidste år blev den kendte Nabohjælp-ordning moderniseret og digitaliseret, så du endnu nemmere kan hjælpe dine naboer – og gøre livet surt for indbrudstyvene.

Hvad er Nabohjælp?

Nabohjælp er en ordning, der sætter dig i kontakt med dine naboer, så I kan holde øje med hinandens huse, når I er på ferie. Ordningen kræver kun ganske lidt af dig, og formodentlig gør du mange af tingene allerede:

  • Er opmærksom på din bortrejste nabos hus
  • Går en runde om huset
  • Lægger affald i skraldespanden
  • Parkerer din bil eller cykel foran huset

Nabohjælp-ordningen har gjort det nemmere for dig at lave den slags aftaler med dine naboer, og samtidig tilbyder ordningen et advarselssystem, så du får besked, hvis andre opdager noget mistænkeligt i området nær dig. Beskedsystemet kan også bruges til at din nabo sender dig en ”Alt OK”-besked, mens du er væk, så du kan slappe endnu mere af.

På nettet, på app – og stadig på klistermærke

Du finder Nabohjælp-ordningen på nettet på www.nabohjælp.dk (åbner i ny fane). Her kan du læse meget mere og se alle de gode råd til at undgå indbrud.

Det er også på nettet, du tilmelder dig ordningen og inviterer dine naboer til at være med. Når du har oprettet en Nabohjælp-profil, kan du logge ind og herefter oprette en feriekalender, invitere nabohjælpere og advare dit nærområde, hvis du har set noget, der virker mistænkeligt.

Når du har oprettet dig, får du tilsendt en velkomstpakke, der også indeholder klistermærker til din postkasse og hoveddør. På den måde kan du skilte med, at du er med i Nabohjælp-ordningen, så tyvene måske vil tænke sig om to gange, før de begår indbrud hos dig.

På Nabohjælp-app’en kan du også oprette ferie, invitere naboer og sende beskeder via besked-systemet.

Når du har fundet dit nye hjem på Boligsiden.dk, så allier dig med dine nye naboer, og stop indbrudstyven.

Læs også: Indbrudstyven kigger boligsælgere over skulderen 

Find mere om