Snusfornuftige boligejere vil spare på energien

Foto: Boligsiden

Hver tredje har planlagt at skifte vinduer, isolere eller på anden måde energirenovere sit hus i år. 11 procent har allerede gjort det, viser ny undersøgelse fra Boligsiden.dk

Der er gået god gammeldags snusfornuft i boligejerne, der gerne vil betale for fx at få skiftet vinduer ud eller på anden måde energirenovere huset.

”En energirenovering betaler sig på sigt, men skal finansieres nu og her. For mange vil det derfor være et meget bevidst valg at investere nu og her for at opnå en besparelse på energiregningen på sigt”, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Hver tredje har planlagt en energirenovering i 2013

En undersøgelse blandt 519 af Boligsiden.dks brugere viser, at hver tredje har planlagt en energirenovering i 2013. Af dem har hver tredje planlagt en gennemgribende energirenovering, hvor de resterende har planlagt en mindre renovering.

11 procent har allerede gennemført en energirenovering i år, og ydermere svarer 15 procent, at de måske vil renovere,  men ikke har planlagt noget endnu.

Alt i alt er det langt over halvdelen, der enten skal gøre, har gjort eller ikke er afvisende over for at gøre noget ved hjemmet, der kan hjælpe på varmeregningen.

Huse med energimærke A udgør under 2 procent

Der er god grund til at se på tiltag, der kan gøre boligen mere energivenlig. Af de huse der blev solgt det seneste år, havde 1,6 procent energimærke A.

”3 ud af 4 af de villaer og rækkehuse, der blev solgt det seneste år, har energimærke D eller dårligere. Der vil være mange hjem, hvor der vil være energi-penge at spare på en isolering eller vinduesudskiftning”, siger Birgit Daetz, og fortsætter: ”Samtidig ser vi, at boliger med en god energimærkning holder prisen bedre i forbindelse med salg. Så går man i salgstanker, kan det også være en ide at tænke i energiforbedringer”.

Læs også Huse med energimærke A holder prisen

Find mere om