SKATs regelrytteri rammer 10.000 husstande

Foto: Boligsiden.

Dansk Byggeri vurderer, at mindst 10.000 hustande bliver berørt af SKATs stramme tolkning af fradragsregler for BoligJob-planen – det såkaldte håndværkerfradrag. Det undergraver effekten af ordningen i 2012. Læs nyheden på www.boligsiden.dk.

BoligJobplanen blev med nogen besvær løbet i gang i 2011, og dens succes er foreløbig kulmineret ved udgangen af 2011, da det stod klart, at ordningen fortsætter i 2012. Dermed fik mange husstande øjnene op for, at de i både 2011 og 2012 kan få lov at fradrage håndværkertimer for 15.000 kr. pr voksen person i husstanden. Det skriver Dansk Byggeri i dag.

Læs også: 2 pct. af alle boliger sælges til overpris

Nu har SKAT stukket en kæp i hjulet på mange husstandes planer om at udnytte denne ordning optimalt. Ved udgangen af 2011 blev der igangsat mange opgaver for at få fradraget sikret for dette skatteår. Men nu viser det sig, at regningen også skal være betalt i 2011 – ellers ryger fradraget. Er regningen for udført arbejde i slutningen af 2011 først betalt efter nytår, så bliver fradraget indregnet i skatten for 2012, og samtidig mister disse hustande muligheden for at benytte ordningen maksimalt igen i 2012.

10.000 bliver ramt

– Det er en urimelig stram fortolkning af regelsættet, som SKAT har valgt, og det vil ramme rigtig mange husstande i 2012. Vi har regnet på det og vurderer, at mindst 10.000 husstande i Danmark må vinke farvel til hele eller dele af fradraget i 2012, siger Torben Liborius, der er erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri.

Fik du læst: Hver tredje vil energirenovere boligen i 2012

Dansk Byggeri har derfor rettet henvendelse til SKAT med forslag om at lempe fortolkningen og forlænge tidsfristen for betaling, så de husstande, der op til nytår eller i begyndelsen af det nye år har modtaget regninger udskrevet for arbejder i 2011, også får fradrag for disse opgaver i 2011.

SKAT modarbejder

– I Dansk Byggeri har vi siden nytår modtaget rigtig mange henvendelser fra såvel vores medlemmer som deres kunder. Der er meget lidt forståelse for, at man netop her vælger den strammeste fortolkning, nemlig tidspunktet for betaling af opgaven frem for tidspunktet for opgavens udførelse. Vi må formode, at ordningen blev forlænget med henblik på at øge effekten for aktivitet og beskæftigelse. Vi må konstatere, at SKAT i den henseende modarbejder dette mål, understreger Torben Liborius.