Skal vi være nøgne i haven i dag?

Foto: Boligsiden

Få luft under armene og sol på maven. I dag er det international gå nøgen i haven-dag, erfarer Boligsiden.dk. Skal du ud og vise stikkelsbærben?

Strammer havebukserne, og ødelægger blusestropperne din jævnt brune teint? Løsningen finder du i dag, hvor det er international gå nøgen i haven-dag. I dag kan du med god samvittighed smide kludene og kaste dig over havearbejdet i dit Adamskostume.

International gå nøgen i haven-dag, eller World Naked Gardening Day, som den hedder på engelsk, er placeret første lørdag i maj, og skønt den er udtænkt af nudistbevægelsen for at få fokus på en fuldstændig accept af kroppen, som den nu engang er, så er det en sjov dag, som du kan bruge som undskyldning for at smide tøjet, hvis det generer dig.

Så nøgen må du være i din egen have

Hvis du holder nøgenheden til din egen matrikel, er der sådan set ikke noget til hinder for, at du viser al den hud, du har lyst til. Det kræver dog, at du har en nogenlunde afskærmet have, så naboer eller forbipasserende på vejen ikke kan blive krænkede, når du ligger på knæ i jordbærbedet.

Heldigvis har boligejerne stadig en forkærlighed for de mere massive afskærmningsformer omkring grunden, så mange kan helt ubekymrede gå i haven, som det passer dem.

Læs også: Danske hjerter banker stadig for liguster

Pas på den vinterblege hud

Du skal passe ekstra godt på din vinterblege hud, når du svinger den rundt blandt forårssolens til tider skarpe stråler. DMI har et glimrende uv-indeks, hvor du både kan se, hvor skarpe strålerne er, der hvor du er, og hvilken beskyttelse du og din hud har brug for. Vælg den rigtige hudtype i hudtypevælgeren for at få en mere præcis angivelse af, hvordan du skal beskytte dig.

Se DMIs uv-indeks