Sådan sparer du på strømmen uden at gå ned på julehyggen

December måned er forbundet med julehygge og ofte dyre strømudgifter, hvis man er typen, som ikke går ned på julebelysningen. Men på trods af den fortsatte energikrise, er det ikke nødvendigt at slukke for julebelysningen med disse sparetips.

Julen kan hurtigt blive en dyr fornøjelse. Det kan især blive dyr, hvis man kigger på de nuværende elpriser, og ønsker et spektakulært lysshow på sin ejendom.

Heldigvis er der håb for lyselskerne. Boligsiden har nemlig sparetips til dem, som ikke kan undvære julelysene.

Kilde: Spareenergi

LED er nøgleordet

LED-pærer er langt billigere i drift end de traditionelle glødepærer. LED-pærerne bruger 80 procent mindre strøm og holder 25 gange længere. Udover strømbesparingen og den længere levetid er det også muligt at udskifte LED-pærerne, hvis du eksempelvis har en lyskæde.

Hvis du bruger lyskæder, er det en god ide at bruge et tænd-sluk ur. På den måde slukkes lyskæden automatisk, når du ikke ønsker, at den skal være i brug.

Kilde: Spareenergi

Sluk, når der skal slukkes

Hvis dine lyskæder benytter sig af glødepærer, er der en økonomisk fordel i at slukke lysene regelmæssigt. Hvis man holder lyskæderne tændt i seks uger, fremfor hele vinteren, kan man spare 190 kroner per lyskæde med 100 glødepærer i.

Så snart julen og vinteren er ovre, anbefaler Spareenergi også, at man afleverer ens gamle lys på genbrugsstationen, hvis man ikke længere ønsker at bruge dem. På den måde kan andre få glæde af dem.

Find mere om