Sådan finder du de kommende trendy boligområder        

Foto: Boligsiden

Det kan være dyrt at købe bolig i et smørhul med blomstrende bolig- og butiksliv – med mindre du køber, inden området for alvor er blevet trendy og dyrt. Se hvordan du kan finde de områder, der har potentiale til at blive de nye populærområder.

Der var en gang, hvor lejlighederne på både indre Nørre- og Vesterbro var usle små boliger i områder, hvor mange helst ikke gik efter mørkets frembrud. Det var før caféerne overtog Sankt Hans Torv og Halmtorvet, og de små, selvstændige guldsmede åbnede butikker med unikke kreationer ved siden af et hipt køkken med indisk take-away. Boligerne blev byfornyede, og kvarterne ændrede sig fra tarvelige til trendy.

Salgsprisen på en ejerlejlighed er det seneste år steget markant på Nørrebro og Vesterbro sammen med Frederiksberg C og det indre København, så her er det alt for sent at købe billigt. Vil du have mest for pengene, skal du være blandt de første der ser, hvor udviklingen bevæger sig hen. Her er tre tips, der kan hjælpe dig til at blive den første, der opdager de nye steder.

1. Se, hvor de populære butikskæder udvider

I indre by i København ligger der en Joe & The Juice og en 7-Eleven på hvert gadehjørne, og også kaffebaren Baresso er godt med. Jo længere væk du kommer fra centrum, desto længere er der imellem. Et trick til at få øje på et område i udvikling er at holde øje med, hvor en af de store kæder åbner en ny butik. Større kæder kombineret med små specialbutikker er en sikker magnet på folkemængderne, og få du købt en bolig dér, før det hele for alvor tager fat, er der en pæn chance for, at du har fået dig selv placeret i det, der bliver det nye smørhul. Så hold øje med byggerier eller skilte i vinduerne, der annoncerer, at der åbner en ny butik.

2. De nye metrostationer

Måske vrænger du på næsen af de boliger, der i dag ligger placeret midt i byggerodet fra en af de nye metrostationer i København. Hvem gider købe lejlighed på dét tidspunkt, hvor byggeriet larmer allermest og er mest irriterende at have som nabo? Det gør den fremsynede boligejer, der godt kan se, hvad der er under opsejling i metroområdet.

”Lejligheder i nærheden af en metrostation bliver typisk solgt for mere end dem, der ligger langt fra. Det er et klart plus, at den offentlige transport er lige om hjørnet”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Metrostationerne er naturlige samlingspunkter for en strøm af mennesker, hvilket igen giver et godt grundlag for nyåbnede butikker, der igen er et skridt på vejen til, at området blive attraktivt og priserne stiger.

3. Hvor der bygges, der bos

Gå igennem byen og se, hvor ellers kedelige områder så småt begynder at blive opgraderet. Dér, hvor de nuværende beboere begynder at poste penge i renovering af facader og forskønnelse af byen, er der god sandsynlighed for, at der lige nu foregår en positiv strømning blandt ressourcestærke indbyggere, der er med til at løfte området ind i en ny æra. Her kan du overveje at købe, før hele molevitten er blevet gennemrenoveret, og priserne er blevet skyhøje.