Renteudgifterne falder med 2,8 mia. kr. i 2012

Foto: Pixabay

Renteudgifterne bliver endnu lavere til næste år. Det skriver Realkreditrådet i en pressemeddelelse i dag. Læs nyheden her på www.boligsiden.dk

Renterne er historisk lave. Det får omkring 300.000 låntagere glæde af efter nytår, hvor renten på rentetilpasningslån sættes ned. Den etårige rente sænkes fra ca. 1,6 til 1,2 pct. på et typisk rentetilpasningslån. Det svarer til, at ydelsen falder med ca. 80 kr. om måneden for et etårig rentetilpasningslån på en million kr. med afdrag. Og et tilsvarende afdragsfrit lån falder med 250 kr. pr. måned.

Læs også: Københavnske villaer holder prisen bedre end ejerlejligheder

”Rentetilpasningslånene har givet låntagerne en lavere ydelse i 2011, og gør det fortsat i 2012. Besparelsen i renteudgifterne beløber sig til ca. 2,8 mia. kr. i 2012. Samtidig øges afdragene med knap 400 mio. kr. som følge af den måde, som rentetilpasningslån er indrettet på,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Læs også: Adgangen til afdragsfrie lån skal begrænses

Stor overtegning

I november og december 2011 blev der solgt realkreditobligationer for omkring 460 mia. kr., og interessen for at købe obligationerne var stor. Omfanget af buddene på de årlige auktioner var omtrent tre gange større end mængden af obligationer til salg.

“Der har været stor interesse for at købe obligationerne bag rentetilpasningslånene, da de er en sikker investering i en tid med finansiel uro. Det har været med til at sikre låntagerne lave renter,” siger Ane Arnth Jensen.

Find mere om