Rentenedsættelse giver boligejere 200 kr. om måneden

Nedsættelsen af renten er godt nyt for boligejerne – især dem, der skal have rentetilpasset til december. Det skriver Børsen. Læs nyheden her på www.boligsiden.dk.

Nationalbankens rentenedsættelse betyder, at udlånsrenten kravler under Den Europæiske Centralbanks rente – det er første gang nogensinde, og for en række boligejere giver det udsigt til store besparelser.

“Dagens rentesænkning giver isoleret set en besparelse på knap 200 kr. per måned pr. lånt 1.000.000 kr. – hvis lånet er afdragsfrit.,” skriver cheføkonom i Danske Bank Steen Bocian.

Også seniorøkonom i BRF kredit Mikkel Høegh mener, rentenedsættelsen er godt timet for en række boligejere.

“Dagens rentenedsættelse kommer belejligt for de boligejere, der skal have deres lån rentetilpasset her til december,” skriver han.

Rentenedsættelsen presser nemlig renten ned, og der kan være endnu flere rentenedsættelser på vej, som vil slå igennem på korte realkreditobligationer.

Store besparelser på vej til boligejerfamilierne

“Har man således et lån på 1 mio. kr., kan man forvente en rentebesparelse på op til 3.500 kr. om året før skat pr. lånte million. Det vil give godt 190 kr. ekstra om måneden i en almindelig families økonomi efter skat,” skriver seniorøkonomen.

Fik du læst: Salget af luksushuse til over 10 mio. kr. er halveret

Danmarks Nationalbank sænker renten med 35 basispoint til 1,20 pct. Det er 0,1 pct.point mere end hvad Nordea havde forudset, og historisk fordi Den Europæiske Centralbank torsdag “kun” sænkede renten med 25 basispoint til 1,25 pct.

“Bernstein har givet den en tand ekstra, som konsekvens at den store valutareserve og den stærke danske krone,” skriver Mikkel Høegh.

Find mere om