Prisen for en panoramaudsigt

Udsigter koster, og panoramaudsigter skruer lige prisen ekstra op. Udbudsprisen for en villa med panoramaudsigt ligger ca. 10.000 kroner pr. kvadratmeter over prisen for en gennemsnitsvilla, viser tal fra Boligsiden.dk.

Mennesket er skabt til at jagte den gode udsigt. Vi bygger tårne med spektakulære udsigter, og har vi en businessmand gemt i maven, laver vi en roterende restaurant på toppen for alle de udsigtshungrende, der med glæde betaler overpris for en middag med vue over byen eller naturen. Enhver bjergbestiger eller bjergvandrer vil også nævne udsigterne som en af de primære årsager til at slæbe kroppen op i flere tusinde meters højde. Vi går ture ved stranden for at kigge ud over vandet, og vi kan generelt bare godt lide at lade øjet hvile ved et landskab.

Vi er vilde med udsigter, og vi behøver slet ikke at være oppe i nogen særlig højde, før udsigten i sig selv bliver så attraktiv, at vi gladeligt betaler ekstra for den.

Tal fra Boligsiden.dk viser, at villaer, der nævner en panoramaudsigt i boligbeskrivelsen, på landsplan koster 22.400 kroner pr. kvadratmeter. Udbudsprisen for gennemsnitsvillaen ligger på 12.800 kroner pr. kvadratmeter – altså næsten 10.000 kroner mindre pr. kvadratmeter.

”Der er mange faktorer, der kan trække en huspris op. Beliggenhed tæt på natur, hvad enten det er hav, sø, skov eller hede, trækker priserne op, og hvis man lægger en panoramaudsigt oveni, så man for alvor kan nyde den smukke natur, så kan man sætte prisen yderligere op. Udsigten er en eftertragtet vare, og som køber får man jo valuta for de penge, man betaler ekstra”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Dyre udsigter i Region Hovedstaden og Sydddanmark

I Region Hovedstaden har man de dyreste udsigter. Udbudspriserne for villaer med panoramaudsigter er helt oppe i 37.000 kroner pr. kvadratmeter, mens villaer i al almindelighed udbydes for 25.000 kroner pr. kvadratmeter.

I Region Syddanmark sker der noget helt særligt med panoramaudsigterne. Kvadratmeterpriserne generelt i Syddanmark hører til landets laveste, hvor gennemsnittet ligger på 10.800 kroner. Men for villaerne med panoramaudsigt, kommer udbudsprisen pr. kvadratmeter helt op i 21.400 kroner. Det er mere end i alle andre regioner i landet med Hovedstaden som eneste undtagelse.

Region Syddanmark rummer blandt andet udsigter ved Vesterhavskysten fra Tønder Kommune i syd til Varde Kommune i nord og samt hele Fyn, hvor der er smukke udsigter til det fynske øhav.

Fakta: Så meget koster en villa med panoramaudsigt

 Udbudspris panoramaudsigt (kr. pr. m2) Udbudspris generelt (kr. pr. m2)
Hele landet22.435 12.814
Region Hovedstaden37.07423.052
Region Midtjylland19.55312.131
Region Nordjylland17.91810.252
Region Sjælland17.93811.291
Region Syddanmark21.420 10.800

(Kilde: Boligsiden)

Find mere om