Plankegulve – det langtidsholdbare valg

Et lækkert plankegulv vil de fleste gribe dybt i lommen for, og det er slet ikke så mærkeligt, når man kigger nærmere på de mange muligheder, som brædderne rummer.

Villaer med plankegulve udbydes landet over til en højere kvadratmeterpris end gennemsnittet, og især i Syddanmark og Midtjylland ligger udbudspriserne for villaer med plankegulve markant over gennemsnittet; her forlanger sælger op til 28,5 procent ekstra, hvis huset har plankegulve. Dog skal du ikke forvente, at plankegulve alene trækker din bolig op i en prismæssig superliga. Ofte er plankegulvet nemlig et af flere forhold, der trækker prisen op.

”Det er nok optimistisk at skifte til plankegulve alene for at opnå en højere pris ved et senere salg – især hvis resten af huset trænger til en kærlig hånd. Men skal du alligevel have lagt nyt gulv, og synes du selv, at plankegulve er flotte og passer til dit hus, kan du slå to fluer med ét smæk ved at lægge et nyt plankegulv: Så får du både selv glæde af de smukke gulve, mens du samtidig kan være heldig at få en højere pris, hvis du en dag skal sælge” siger Birgit Daetz, Kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk og fortsætter

”Det er ikke altid, at store investeringer i fx nye gulve eller nyt køkken i forbindelse med hussalg betaler sig, da man kan risikere, at ens egen smag ikke stemmer overens med købers ønsker. Som en generel investering, uafhængigt af hussalg, er plankegulve dog et godt og langtidsholdbart valg, der vil påvirke salgsprisen i en positiv retning, om end investeringsværdien ikke nødvendigvis vil være en til en”.

Vedligehold dit plankegulv

Et godt, massivt plankegulv har en årelang levetid, hvis man passer ordentligt på det. Og det vil glæde de mange boligejere, der kæmper for bæredygtighed og eliminering af ressourcespild, at der her er en mulighed for at give det gamle en kærlig hånd og ikke bare kyle ud og købe nyt. Her er plankegulvene nemlig ideelle, da du nemt kan forny dem, uden det behøver at være en omsiggribende renoveringssag. Læs mere om, hvordan du kan renovere og vedligeholde dit plankegulv i artiklen hos Bolius her: Vedligeholdelse af trægulve

Ét gulv, flere muligheder

Plankegulve er et pænt og tidløst valg, der nemt kan tilpasses tidens trends. Et plankegulv kan ved hjælp af en overkommelig indsats skabe masser af forskellige udtryk i boligen, og er derfor en løsning, du ikke bliver træt af lige med det samme.

Er din bolig allerede udstyret med planker på rad og række, kan du med fordel give dem en opfrisker, inden du inviterer til fremvisning. Et nyt look til brædderne kan nemlig gøre underværker for din boligs samlede fremtoning. Se bare disse eksempler på forskellige versioner af det klassiske plankegulv, og hvad det gør ved helhedsindtrykket af boligerne herunder:

Aalborgvej 11, 9370 Hals
Smukke skibsplankegulve i mørkt kirsebærtræ finder du i herskabsvillaen her, der har både træterrasse og gæstehus. Udbudspris: 2.250.000 kr.

Rungstedvej 115, 2960 Rungsted Kyst
Klassiske hvidpigmenterede planker giver her et enkelt og stilrent look i denne charmerende og velholdte familievilla. Udbudspris: 6.700.000 kr.

Odinsvej 8, 3460 Birkerød
Et par moderigtige og dristige sortbejdsede planker tilfører her kant og kontrast til de lyse vægge og den minimalistiske indretning i dette hyggelige hus blandt frugttræer og buske. Udbudspris: 2.995.000 kr.

Emmersbækvej 8, 9850 Hirtshals
Her er de moderne, patinerede planker med til at give et råt twist til den hyggelige og spændende villa med hele to terrasser. Udbudspris: 995.000 kr.

Vibevej 18 7000 Fredericia
De moderigtige hvidmalede plankegulve kaster glans og lys over denne fine murermestervilla med originale detaljer og kig til Lillebælt. Udbudspris: 2.198.000 kr.

Find mere om