Ovenlys i høj kurs

Er du villig til at betale ekstra for godt lys? Har villaen ovenlys, stiger prisen, erfarer Boligsiden.dk, men du får noget for pengene: Smukke rum, der syner større og et lækkert lys indendøre.

Lys er en luksus i et land, der ligger i mørke i så stor en del af året. Og ovenlys i en bolig gør rummene lysere og får dem til at virke større og mere rummelige, så der er ikke noget at sige til, at ovenlyset er i høj kurs. På landsplan bliver en villa med ovenlys udbudt for en pris, der ligger 32 pct. højere end for villaer i al almindelighed. I Region Syddanmark tager man mest for lyset; her ligger udbudsprisen 37 pct. højere end gennemsnittet for villaer med ovenlys.

”Ovenlys giver ikke bare smukke rum. Det er typisk også et tegn på, at villaen enten er af nyere dato, arkitekttegnet, renoveret eller på anden måde gennembearbejdet. Disse boliger vil typisk ligge i et højere prisleje end gennemsnittet,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

I Region Hovedstaden er ovenlyset til gengæld ikke nær så meget værd som i resten af landet. Her ligger villaer med ovenlys i boligbeskrivelsen kun syv pct. højere i udbudspris end gennemsnittet.

”I Hovedstaden er det sjældent, at enkeltelementer som fx ovenlys får boligpriserne til at stige drastisk. Her er prisniveauet højt for alle boligerne i regionen, og selvom ovenlys har betydning for prisen, spiller det en langt mindre rolle end i de områder af landet, hvor boligpriserne er lave, og hvor der ikke skal så meget til for at få dem til at stige mange procent,” siger Birgit Daetz.

Find mere om