Orangeriet trækker huspriserne op

I et orangeri kan du trække naturen indenfor og skabe et magisk univers af blomstrende planter og grønne træer. Se nogle af Danmarks flotteste orangerier her. Boligerne er naturligvis til salg på Boligsiden.dk.

Orangerierne er stadig ikke så udbredte herhjemme. Kun ca. 170 af de over 37.000 villaer, der er til salg netop nu, har et af disse særlige glashuse, der ikke bare er drivhuse, men noget mere – og lidt finere. Hvor drivhuset primært er beregnet til at dyrke agurker, tomater og andre varmekrævende planter, er orangeriet i højere grad et opholdsrum, hvor du fx kan drikke din eftermiddagste blandt blomster og eksotiske planter som fx citrus- og oliventræer.

Et af de ældste orangerier hører til Versailles-slottet ved Paris, og det hører så afgjort også til de største. I de danske villahaver kan du finde orangerier i langt mindre skala, men orangerierne er stadig eksklusive, og udbudsprisen stiger betragteligt, hvis villaen har et orangeri. Udbudspriserne på de villaer, hvor ordet orangeri er nævnt i boligannoncen, ligger i Syddanmark 43 procent over udbudsprisen generelt for villaer i samme region. Også i Region Hovedstaden, Sjælland og Nordjylland stiger udbudspriserne med langt over 30 procent, hvis villaen har et orangeri.

”De store prisforskelle på villaer med og uden orangeri kan hænge sammen med, at man får etableret et orangeri, når man først har ordnet mange andre ting på huset. Skal taget udskiftes eller køkkenet opgraderes, starter de fleste der, før de tænker tanken, at de skal have et orangeri. Mange af villaerne med orangeri er derfor velholdte huse, der i forvejen har et højere prisniveau”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Mange af orangerierne er placeret i haver, der er frodige og velholdte. Der er ingen tvivl om, at orangerierne tiltaler romantiske naturelskerne, der kan lide at omgive sig med blomster og planter.

Danmarks skønneste hjem

Blakke Møllevej 24, 4050 Skibby

Denne bolig blev kåret til Danmarks skønneste hjem i DRs program i 2012. Og titlen er så afgjort berettiget, når man ser denne smukke villa, hvor natur og planter spiller hovedrollen både inde og ude. Hovedhuset er bygget op omkring et stort, smukt orangeri med masser af lys til planter og mindre træer. Gulvet i orangeriet er belagt med italienske keramiske fliser. Smukkere og mere naturinspireret hjem skal du lede længe efter. Udbudspris: 4.995.000 kr.

Muret orangeri

Snebærhaven 13, 2620 Albertslund

Her er et smukt orangeri, der er delvist muret op, så du får skabet en hyggelig krog med murværk kombineret med glas på de resterende side og glastag med højt til loftet. Der er direkte adgang fra huset til orangeriet, der hurtigt vil blive dit favoritrum. Udbudspris: 3.195.000 kr.

Smukke blomster og klukkende vand

Olufsvej 14, 8960 Randers SØ

Orangeriet her er til dig, der vil have en fuldendt sanseoplevelse, når du synker ned i en havestol i det lune rum omgivet af blomster og vindrueklaser. Her kan du koble helt af, mens du læser en bog, hører musik eller bare lytter til lyden af den lille fontæne med vand, der klukker. Udbudspris: 1.595.000 kr.

Find mere om