Nyt køkken gør ikke din bolig mere værd

Foto: Pixabay.

Vi drømmer om nye køkkener og carporte, og mange har besluttet at få dem lavet i 2014, viser ny undersøgelse fra Boligsiden.dk. Man skal dog ikke regne med at få pengene igen ved et efterfølgende boligsalg.

Ikke bare køkkener og carporte er i høj kurs. Mange drømmer også om nyt bad, nyt tag eller en tilbygning til huset. I en undersøgelse blandt Boligsiden.dks brugere svarer hver anden, at 2014 bliver året, hvor de går i gang med et byggeprojekt. 30 procent har ingen byggeplaner og 18 procent har enten ikke hus eller har andre planer end lige netop køkken, bad, carport, tilbygning eller tag.

”Man skulle næsten tro, at alle snart havde fået de køkkener og badeværelser, de ønskede sig”, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, spøgefuldt. ”Men i og med at håndværkerfradraget fortsætter i 2014, ansporer det stadig nogle til at hoppe med på vognen, nu hvor man stadig kan få tilskud til sit drømmekøkken eller –bad”.

Håndværkerfradraget er dog kun et begrænset økonomisk tilskud til et nyt køkken eller bad, der nemt kan koste 50.000 kr. Så håndværkerfradraget alene er næppe det, der afgør, om boligen skal opgraderes. Men har man allerede besluttet sig for at få et nyt køkken, kan tilskuddet være den ekstra tilskyndelse til, at man får det lavet nu og ikke venter fem år.

Myten: Det nye køkken tjener sig ind, når vi skal sælge

De fleste får udskiftet køkkenet eller badeværelset, fordi de selv har lyst til at se på noget andet end de gamle køkkenlåger eller badeklinker. Alt tyder også på, at det er den absolut bedste grund til at give boligen en overhaling. Du skal nemlig ikke tro, at din køkkeninvestering tjener sig ind, når du skal sælge huset.

En undersøgelse fra Boligsiden.dk viser, at boliger med ”nyt køkken” i boligbeskrivelsen i gennemsnit ikke bliver udbudt for mere end boligerne uden. Et nyt bad ser dog ud til at skrue udbudsprisen en anelse op de fleste steder i Danmark. Carport, garage eller nyt tag gør desværre heller ikke noget for huspriserne for alvor. Til gengæld kan du være sikker på, at et gammelt tag, der står over for en udskiftning, trækker prisen ned.

Find ud af, om du kan øge din boligs værdi med Realkredit Danmarks beregnere.

Fakta om håndværkerfradraget

Håndværkerfradraget – servicefradraget eller Bolig-job-ordningen, som også kaldes – giver tilskud til flere typer forbedringer indenfor i huset og udenfor. Det er specificeret, at ordningen bl.a. giver tilskud til reparation eller fornyelse af køkken og bad og også til renovering, reparation, isolering eller udskiftning af tag. Etablering af garage, carport eller tilbygning er umiddelbart ikke dækket af ordningen. Husk, at du selv skal opgive arbejdet, du skal have fradrag for, til SKAT.

Fakta – Sådan gjorde vi

På Boligsiden.dk stillede vi i perioden 15. november – 25. november spørgsmålet: ”Hvad har du af byggeplaner for 2014?” 1.005 svarede, og svarene fordelte sig sådan her:

Find mere om