Mere plads og bedre udsigt i en tilbygning

Tilbygningen handlede i første omgang om at få mere plads, men det viste sig, at den også gav mulighed for at få et fantastisk rum med udsigt. Se billederne fra den spændende tilbygning.

Mange boligejere har været igennem samme problemstilling: Huset er blevet for småt – eller familien for stor. Pladsmangel kan klares ved en flytning, men er man glad for sin bolig, kan man også overveje en tilbygning.

Med en tilbygning får man pludselig uanede muligheder for at tilføje sit hus netop de elementer, man savner. Det behøver ikke bare at være flere kvadratmeter men også lys, udsigt og rum med nye funktioner.

Familien i Nærum opnåede alt det, da de skulle bygge til at for at få bedre plads til de tre teenagebørn, for tilbygningen gav ikke bare den nødvendige plads, den gav også familien mulighed for at få en fantastisk stue med et stort glasparti ud mod haven og skoven. En udsigt, der ellers havde glimret ved sit fravær i det oprindelige hus, der kun havde et lille vindue ud mod haven og ellers var orienteret mod gaden.

En tilbygning behøver ikke at holde stilen

Når man bygger til, kan man enten vælge at bygge i en stil, der minder om det eksisterende hus, så tilbygningen smelter sammen med det oprindelige, eller man kan vælge at bygge i en helt anden stil. Tilbygningen i eksemplet her blev bygget som en kontrast, hvor man ikke er i tvivl om, hvad der hører til det oprindelige hus, og hvad der er nyt.

Parret, der ejer boligen, var ikke interesseret i, at tilbygningen blot skulle efterligne det gamle hus. Den måtte godt være anderledes og moderne, og det var en ønskeopfordring for arkitekt Tom Mose Petersen, der tegnede tilbygningen.

Prisen for en tilbygning

Tilbygningen i eksemplet her har kostet ca. to millioner kroner inklusive arkitekthonorar. Det er ikke en billig løsning at bygge til, så man skal opveje fordele og ulemper.

”I områder med høj kvadratmeterpris kan det være billigere at bygge til end at købe et tilsvarende større hus. I andre områder vil prisen for tilbygningen altid overstige den gennemsnitlige kvadratmeterpris i kommunen. Som boligejer skal man overveje, om det kun er et spørgsmål om mere plads eller om man er så glad for sit hus, at man gerne vil blive boende og investere i en tilbygning, som man så til gengæld kan have glæde i mange år fremover”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Foto: Christina Kayser Onsgaard

Find mere om