Lejligheder til dig, der er New Yorker by heart

Banker dit hjerte for New Yorks rå storbylook? Flere lejligheder i Danmark har kopieret stilen, og Boligsiden.dk har fundet fem af de fedeste New Yorker-lejligheder, der er til salg netop nu.

Vil du bo i storbyen og køre storbystilen helt ud, skal du have en af de efterhånden mange lejligheder i New Yorker-stil. Stilen betegner de lejligheder, hvor store rum, højt til loftet og rå vægge går igen og giver et råt og samtidig minimalistisk look. Der kan typisk også være synlige bjælker og en lidt pakhusagtig stemning. Her er der ikke nips på hylderne, og mormors gamle, blomstrede lænestol hører ikke rigtig hjemme. Hvidt, sort og gråt dominerer, og de moderne designerstole i plastic passer lige ind.

Mange holder af New Yorker-stilen fordi den netop trækker den mere rå del af storbymiljøet indenfor, mens den samtidig gør det på så stilfuld og eksklusiv en måde, at helhedsindtrykket bliver helt igennem uimodståeligt for storbymennesket.

”Der er 88 boliger til salg netop nu, hvor man vælger at bruge New Yorker-stilen som betegnelse for boligens rumfordeling og indretning. Langt de fleste er ejerlejligheder, men der er også enkelte andelsboliger og villaer”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, og fortsætter:

”For ejerlejlighedernes vedkommende er udbudsprisen i gennemsnit små 4.400 kroner højere pr. kvadratmeter for lejlighederne i New Yorker-stil. Det svarer til, at udbudsprisen på en lejlighed på 80 kvadratmeter stiger 350.000 kroner, hvis den har de klassiske New Yorker-træk”, siger Birgit Daetz.

5 New Yorker lejligheder

Den fede

Porcelænshaven 10 A, st., 2000 Frederiksberg

Lys, luft og de helt rigtige vinduer og rå vægge fuldender New Yorker-looket i denne lejlighed. Lejligheden her er gennemført lækker, og du får samtidig alle fordelene af at bo i stuen med udgang til din helt egen have og terrasse. Placeret i historiske rammer i Porcelænshaven med Frederiksberg Have til nabo bliver det ikke meget bedre. Udbudspris: 3.650.000 kr.

Den billige

Marengovej 2, st. mf., 2300 København S

Det behøver ikke at koste en formue at få en snert af New York. På Amager kan du for godt 700.000 kroner få netop det. Her er der en lækker, lille 1-værelses lejlighed, hvor den rå murstensvæg lige præcis giver det touch, du søger. Fordi lejligheden er lys og flot istandsat, har den det lækre look, selvom der ikke er mere end 28 kvadratmeter. Udbudspris: 745.000 kr.

Den store

Rosenørnsvej 15, 1., 5230 Odense M

Denne 128 kvadratmeter store villalejlighed er noget for sig selv. Her får du stilen med de rå mursten i det store køkken-alrum, der med sine skrå vægge giver den helt rigtige New Yorker-loft-fornemmelse. Fritlagte bjælker understreger stilen, ligesom det lækre køkken og bad gør det. Den store, flotte altan med fliser gør også sit til, at du kan holde stilen, når I skal drikke drinks inden middagen. Udbudspris: 2.395.000 kr. (se billedet øverst i artiklen)

Penthouselejligheden

Borgmestervænget 1. 3. tv., 9000 Aalborg

Denne superlækre lejlighed strækker sig over både tredje og fjerde sal. Fra den nederste etage er der loft til kip, og på den øverste etage sørger store tagvinduer for at trækker lyset helt ind og give dig en fantastisk udsigt ud over Aalborg. De rå murstensvægge går igen både i køkkenet og spisestuen, og alle rummene emmer af kvalitet og gennemførte deltaljer. Udbudspris: 1.850.000 kr.


Byhuset

Blæsbjerggade 12, 6000 Kolding

Her er huset, der får Kolding til at rime på New York. Det ser ikke ud af så meget udefra, men når du træder ind, får du den stil, du altid har drømt om. Huset er i tre plan med loft til kip, der giver det lækre lysindfald og den gode stemning. Fra køkkenet er der udgang til den lille altan, hvor du kan drikke din espresso med byudsigt, og skal du holde grillfest kan du gøre det på terrassen nedenfor. De skrå vinduer i tagetagen giver med sit læke lys mulighed for en drøm af både soveværelse og arbejdsværelse. Udbudspris: 1.975.000 kr.

Find mere om