Kun få tjener penge på boligen i ferien

Foto: Boligsiden

Portaler som Airbnb giver mulighed for, at man kan leje sit hjem ud, når man alligevel selv er på ferie. Men kun få bruger det, viser undersøgelse fra Boligsiden.dk.

Finansier din ferie med dét, du kan få for at leje din bolig ud, mens du selv er bortrejst. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men det er det ikke. Til gengæld er det ikke en model, der – endnu – har bidt sig fast herhjemme. En undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk viser, at kun syv procent har prøvet at leje sin bolig ud via portaler som Airbnb og Couchsurfing. 36 procent kender portalerne, men har aldrig selv prøvet at leje boligen ud, mens 39 procent ikke kender til Airbnb og Couchsurfing. 15 procent har selv prøvet at leje en bolig via Airbnb, Couchsurfing eller lignende.

På portalen airbnb.dk kan private leje hele eller dele af deres boliger ud på dagsbasis. Hele lejligheder i København lejes typisk ud for mellem 500 og 1.500 kroner pr. nat afhængig af stand, størrelse og beliggenhed. Deraf betaler udlejer tre procent til Airbnb, hvis boligen bliver udlejet.

”Jeg tror, at mange har en barriere, når det kommer til at lade fremmede overtage hjemmet, når man selv er bortrejst. Så skal andre sove i ens seng og bruge ens køkken. Men det er en god måde at få et tilskud til den ferie, man selv skal på, og ifølge vores undersøgelse er der langt flere med gode erfaringer end dårlige blandt dem, der har prøvet at leje ud”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Sikkerhed for dig som udlejer

Portalen airbnb.dk tilbyder en vis sikkerhed for dig, der udlejer din bolig. Udlejer du via portalen, er du dækket af en værtsgaranti, der dækker op til 5.000.000 kroner for skader på boligen og tyveri. Samtidig hjælper portalen dig med at håndhæve aflysningspolitikken, når din bolig bliver booket, og du får taget gratis billeder, der skal promovere din bolig. Læs mere om, hvordan det er at leje sin bolig ud via Airbnb.

Sådan er skattereglerne

Du kan skattefrit udleje din bolig op til en grænse på 1,33 % af boligens værdi, dog mindst 24.000 kroner. Alt derover beskattes som kapitalindkomst. Bundfradraget for andelsboliger svarer til 2/3 af den årlige boligafgift. Se nærmere på SKATS’s hjemmeside, hvor der også er beregningseksempler.

Du må ikke drive hoteldrift i din bolig, men så længe der ikke er tale om hoteldrift, og du blot udlejer din bolig i op til seks-syv uger om året i forbindelse med ferieafholdelse, er der ikke noget formelt galt i det, fortæller advokat Kristian Dreyer til Boligsiden.dk.