Køl af! Få egen swimmingpool på to budgetter

Drømmer du om at kunne køle kroppen af i en sval swimmingpool i baghaven? Det behøver ikke at koste det blege. Her kan du se, hvad du kan få for under 1,5 million kroner – Se også luksusvillaerne, der sprænger budgettet.

Det var toppen i halvfemserne, men så blev det pludselig lidt kitsch med en svømmepøl på matriklen. Trends har det dog med at vende tilbage, og mens ungdommen nu igen klæder sig, som vi gjorde i det sidste årti inden årtusindeskiftet med joggingsæt og gummisko, får swimmingpoolen måske også nyt liv i de danske baghaver. Eller også hungrer vi bare ekstra meget efter en kold dukkert nu, hvor sommeren rent faktisk er sommerlig.

Men hvad koster det at kunne plaske rundt i sin egen pøl? Moden i halvfemserne var minimalistisk, og den trend kan priserne på villaer med egen pool sagtens matche. I hvert fald hvis du er fleksibel med beliggenheden. Det betyder, at det er muligt at blive ejer af en swimmingpool med selv et ganske lille budget.

”Du kan finde villaer med swimmingpool til under en million kroner på udbudslisterne og endda nogle, der er ganske velholdte. Udfordringen med en pool er, at det kræver en masse vedligehold, og derfor ser vi, at mange af de bassiner, der blev etableret for flere årtier siden, enten står tomme eller er blevet dækket til igen,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk, og fortsætter:

”Det er egentlig også en smule kuriøst med pool i et land som Danmark, hvor det er begrænset, hvor ofte vejret er godt nok til at bade. Men ser vi på, hvordan sommeren indtil nu har artet sig og ikke mindst på vejrudsigten for de kommende uger, er det en hverdagsluksus af kaliber at kunne hoppe i vandet derhjemme.”

Boligsiden.dk har udvalgt otte huse med feriestemning i baghaven til under 1,5 million kroner. Og hvis du er typen, der enten ikke har et loft på boligbudgettet eller bare gerne vil se et par vaskeægte luksusvillaer, så er der også otte seværdige boliger til dig. Se dem herunder.

Find mere om