Kalenderveje: Disse vejnavne sælger bedst

Foto: Boligsiden

Der findes et væld af villaveje, der er navngivet efter årets 12 måneder, men når man dykker ned i salgsstatistikken er der stor forskel på, hvilke kalenderveje, der er mest salg i. Aprilvej ligger helt i top.

Måske er det fornemmelsen af forår, der gør aprilvej til den kalendervej med den korteste salgstid. Kun 89 dage tager det i gennemsnit at finde en køber til huse på veje opkaldt efter årets fjerde måned. Det viser en opgørelse over hussalget fra 2010 og frem til i dag.

Aprilvej er dog skarpt forfulgt af endnu en forårsmåned, nemlig majvej, der napper andenpladsen med en gennemsnitlig salgstid på 90 dage. Men der stopper mønstret imidlertid også, da en af årets mørkeste og koldeste måneder suser ind på den sidste plads på podieskamlen. Februarvej indtager tredjepladsen.

”Det er en ganske uvidenskabelig opgørelse, der i flere tilfælde kan være præget af en masse forskellige faktorer, men der er alligevel meget markante forskelle. Typisk er veje, der er navngivet efter årets måneder, samlet i deciderede kalenderkvarterer, så i mange tilfælde bliver det ikke den overordnede geografiske placering, der er afgørende for et salg, men i højere grad husets stand eller rumfordelingen,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Den længste salgstid

De to bundskrabere med de længste salgstider på henholdsvis 238 dage og 256 dage er december og januar. De er samtidig de eneste to kalenderveje, der lander på plussiden af 200 dage.

”Selvom det er svært at påvise, at lige præcis de to vejnavne ikke appellerer til køberne på grund af navnet alene, er det faktisk ikke er den eneste opgørelse, hvor lige præcis december og januar scorer dårlige placeringer,” siger Birgit Daetz, og uddyber:

”De to uger på året, hvor der bliver solgt færrest boliger, er netop i december og januar. Uge 52 og uge 1 er de dårligst sælgende uger på året, men det er langt mere logisk, og ikke mindst muligt at forklare, i modsætning til, at et vejnavn kan påvirke salgstiden på et hus.”

Salgstid på kalenderveje

VejnavnSalgstid i dageAntal
Aprilvej8951
Majvej9012
Februarvej9215
Martsvej11012
Oktobervej11745
Augustvej12537
Julivej12625
Septembervej14764
Novembervej15122
Junivej15320
Januarvej23813
Decembervej2567

(Salgstallene bygger på mæglerindberettede handler af villa/rækkehuse til www.boligsiden.dk med salgsdato i 2010 eller senere)

Find mere om