Julemanden kommer nok først til de danske øer

Foto: Pixabay.

Hvis Julemanden går videnskabeligt til værks, vælger han måske først at besøge de kommuner, hvor der er færrest personer pr. skorsten. I så fald viser beregninger fra www.boligsiden.dk, at han fortrinsvis vil starte sin arbejdsdag på de danske øer.

Boligsiden.dk gætter på, at Julemanden begynder sin arbejdsdag med at besøge en række danske øer.
Danmarks mest besøgte boligportal har nemlig regnet på, hvor i landet der er flest skorstene i forhold til antallet af indbyggere.

Det må alt andet lige være nemmere for Julemanden at udføre sit arbejde, når han kan se en skov af skorstene. Derfor vælger han utvivlsomt at starte sit arbejde de steder, hvor der er flest huse per indbygger, som har skorsten.

På baggrund af tal fra det offentliges database, OIS, har www.boligsiden.dk regnet sig frem til, at fire øer er med helt fremme i statistikken over kommuner med færrest personer per skorsten – altså kommunerne, hvor der er flest skorstene per indbygger.

Flest per indbygger på Læsø

”Læsø er den kommune i landet, hvor der er flest skorstene per indbygger; der bor 1.949 indbyggere på øen, og der er skorsten på 716 af øens huse. Det svarer til, at der kun går 2,7 personer per skorsten”, fortæller kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk Birgit Daetz.

Odsherred følger lige efter med 4,1 indbyggere per skorsten, og herefter kommer atter tre øer: Samsø (4,2 indbyggere per skorsten), Fanø (4,5) og Bornholm (5,8).

Sammen med Odsherred Kommune er der altså størst sandsynlighed for, at julemanden kommer først til en af de nævnte øer for at aflevere årets gaver til spændte mennesker – små som store.

Københavnerne må vente til sidst

Hvis ellers teorien holder stik, må københavnerne væbne sig med tålmodighed. Det er nemlig i og omkring København, at der er færrest skorstene per indbygger.

”Frederiksberg ligger i bunden af listen, idet der her er under 500 skorstene til knap 100.000 indbyggere, hvilket svarer til godt 206 personer per skorsten. Herefter følger Albertslund (115), København (109) og Gentofte (78)”, siger Birgit Daetz og slutter:

”Nu bliver det tilsyneladende næppe hvid jul nogle steder i Danmark, og så er det jo ikke føre til kane og firspand med rensdyr. Men det har Julemanden jo nok en løsning på, og det kommer sikkert øboerne til gode, så de først får julegaver.”