Hver femte villa har været til salg i over to år

Foto: Boligsiden

På landsplan går det hurtigere med at få villaerne solgt nu end for et år siden. Alligevel er andelen af boliger, der har ligget til salg i over to år, steget, viser tal fra Boligsiden.dk.

Et kig på boligstatistikken får mundvigene til at vende opad hos mange boligejere. I 2013 begyndte det nemlig at gå hurtigere, når boligen skulle sælges, og det var uanset om det var en villa, en lejlighed eller et sommerhus. De hurtige salgstider fordelte sig over alt i landet og lignede en klar tendens.

Tendensen er også skarp nok, men selvom den gennemsnitlige boligejer kan glæde sig over udsigten til et hurtigere salg, så må andre sande, at det ikke går så hurtigt som forventet.

”En femtedel af de villaer, der er udbudt til salg netop nu, har været til salg i over to år. Der er en skævvridning på boligmarkedet, hvor nogle boliger sælger exceptionelt hurtigt, mens andre bliver liggende til salg meget længe”, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, og fortsætter:

”Ser vi på de huse, der rent faktisk bliver solgt, har kun 10 procent af dem været til salg i over to år. Det kan tyde på, at mange på et tidspunkt opgiver at sælge, hvis boligen har ligget for længe”.

Maks 6 måneder på bagen sælger bedst

Sætter man sin bolig til salg, har man de bedste skud i bøssen fra start. Boligen fanger interessen, fordi den er den nye i klassen, og der er ca. et halvt år at løbe på, hvor man får maksimalt udbytte af at være den nye på boligmarkedet. Herefter begynder det at kræve mere at få solgt.

”Hver anden solgte villa eller rækkehus lå kun til salg i et halvt år, før der kom en køber. Omvendt set er andelen af huse med en liggetid på under 6 måneder nede på omkring 30 procent. Interessen er altså langt større for de nyere boliger på markedet, end den er for boligmarkedets gamle travere”, siger Birgit Daetz.

Gør dig umage som boligsælger

Skal du sælge din bolig, kan det betale sig at gøre sig umage, så din bolig kommer bedst mulig fra start på boligmarkedet. Sørg for at rydde ordentligt op, før fotografen kommer, så du får taget nogle flotte billeder. Det kan også betale sig lige at male den væg med pletterne, fjerne nogle af møblerne, hvis de står lidt for tæt, lufte ordentligt ud og i det hele taget gøre boligen så lækker som mulig.

Boligen bliver formodentlig det dyreste, du nogensinde kommer til at sælge, så det kan betale sig, at gøre hvad du kan for at få dit hjem til at fremstå så imødekommende som muligt.

Læs også de gode råd til dig, der skal sælge i artiklen: Går dit hussalg for langsomt?

Find mere om