Huse med tagpap er dyrest

Foto: Boligsiden

Tagets beskaffenhed har indflydelse på, hvor meget huset koster. Påfaldende nok er huse med tagpap i gennemsnit dyrest, mens det traditionelle eternittag trækker husprisen ned. Det viser en opgørelse fra Boligsiden.dk.

Hvis du troede, at huse med tegltag eller stråtag er mest attraktive blandt danskerne, tyder noget på, at du har taget fejl. En opgørelse fra Boligsiden.dk afslører, at den gennemsnitlige kvadratmeterpris er højest, hvis villaen eller rækkehuset er udstyret med et tag, der hælder og er beklædt med tagpap.

Boligsiden.dk har gennemgået priserne for alle handler med villaer og rækkehuse i 2012 og inddelt dem efter tagtype. Huse med tagpap koster i gennemsnit godt og vel 18.000 kroner pr. kvadratmeter, mens tegltaget er næst dyrest, her ligger kvadratmeterprisen cirka 3.000 kroner lavere.

Huse med stråtag er endnu billigere og koster i snit 11.600 kroner pr. kvadratmeter, mens eternittaget er billigst. Det er især de omkring 400.000 parcelhuse, der blev opført i 60erne og 70erne, der har eternittag eller fibercement-tag, som det også kaldes. Disse huse holder en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 9.800 kroner.

Dyrt at forsikre – dyrt at holde ved lige

”Når stråtaget er relativt billigt, hænger det sammen med, at det er dyrt at forsikre, ligesom det er en bekostelig affære at lægge nyt tag. Så hvis huset ikke ligefrem har et relativt nyt tag, kan det påvirke prisen”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationschef hos Boligsiden.dk.

Nu holder et stråtag helt op til 80-90 år, men 30-50 år er nok mere realistisk. Samtidig er der en del løbende vedligeholdelse på taget, og det giver sig nok udslag i husets pris. Et kvalitetsstråtag koster omkring 1.400 kroner pr. kvadratmeter

Billigt eternittag

”Kigger man på huset med eternittag, er prisen relativt lav, fordi taget – ifølge bolius.dk – holder i 40-60 år.

Det betyder, at mange huse fra 60erne og 70erne snart falder for grænsen, og det afspejler sig i prisen;

Til gengæld er et nyt af slagsen ikke synderligt dyrt – ifølge bolius.dk koster det i omegnen af 200.000 kroner, plus-minus, at udskifte et gammelt asbesttag med et moderne eternittag”, slutter Birgit Daetz.

Kilder: Boligsiden.dk, nyt-straatag.dk og bolius.dk

Find mere om