Hop med på boligtrend: Flyt sammen i et tofamiliehus

Drømmer du og din partner om at flytte sammen med et vennepar, så flyt ind i et tofamiliehus. Se dem her.

Drømmer du og din partner om at flytte sammen med et par af vennerne? Så har I helt sikkert talt om, hvor huset skal ligge, og det er sikkert også et krav, at der både skal være masser af plads samt flere badeværelser og to køkkener, så I kan bo sammen uden at træde hinanden over tæerne.

Ifølge Danmarks Statistik er der i år 225.097 såkaldte ”andre husstande bestående af flere familier”, og antallet af den type bofællesskaber er steget med over 20 procent de seneste fem år. Alternative boformer har altså udviklet sig til lidt af en boligtrend.

Sammen og hver for sig

Det kan dog være svært at gå fra drøm til virkelighed, når det handler om at flytte i tofamiliehus. Måske fordi to familiers krav og behov kan gøre det være svært at finde det helt rigtige hus sammen.

”Den moderne udgave af kollektivet er tofamiliehuset, hvor der er rum til både at være fælles og hver for sig. Det er samtidig en mulighed for altid at have vennerne i nærheden, og det kan både være hyggeligt og praktisk. For nogle er det dog afgørende, at der er flere badeværelser og to køkkener, så familierne kan være sammen på en måde, hvor grænserne er tydelige,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Har du lyst til at udleve drømmen om tofamilielivet, så er der flere egnede muligheder på markedet, men skal det ligge i byen eller på landet? Skal det være et håndværkertilbud, eller skal det være indflytningsklart?

Find mere om