Hold husdyr uden nabostrid

Foto: Pixabay.

Selvom husdyr i manges øjne er skønne, er begejstringen ikke altid lige stor hos dig og din nabo. Netop derfor er mærkatet ”husdyr tilladt” heller ikke et, der optræder i overflod, når du søger lejlighed eller andelsbolig.

At det er hyggeligt med selskab, kan de fleste formentlig tilslutte sig. Og selskabet fra en sød firbenet ven er bestemt ingen undtagelse. Han stiller ikke høje krav, og har du sådan en boende, kommer du både op af sofaen, ud at bevæge dig og har altid en ivrig lytter ved hånden. Men selvom det er dejligt med en dyrevens selskab, er det langt fra alle steder, der tillader husdyrhold. Og det er der god grund til, for lige så søde og hyggelige kæledyr kan være for de, der nyder godt af dem – lige så ulækre, støjende og irriterende kan de være i din nabos øjne. Ifølge en undersøgelse lavet af Boligsiden.dk er det 11% af brugerne på Boligsiden.dk der svarer, at husdyr er den primære årsag til gener fra naboen.

”Nogle oplever, at naboens hund gør eller tuder, når den er alene hjemme, eller at et husdyr løber hjemmefra og strejfer rundt på ens grund. Er man ikke den største dyreelsker eller bor man tæt sammen i en etageejendom, kan gentagne situationer som disse naturligvis medføre en vis frustration, der kan virke hæmmende på det gode naboskab” lyder det fra Birgit Daetz, der er Kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Hvornår er naboens kæledyr for meget?

Det første skridt for den frustrerede nabo er selvfølgelig at ty til konstruktiv samtale i forsøget på at løse problemerne. Har samtale til gengæld ikke den store effekt på din dyreglade nabo er sidste udvej at indgive en klage til politiet, der til sidst vil pålægge ejeren at holde sit kæledyr inden døre og undertiden, hvis støjen fortsætter, kan husdyret påkræves fjernet helt.

Er du typen, der tager sagen i egen hånd og er det snarere strejferi end larm, der generer dig, må du, i modsætning til tidligere, ikke nedskyde fremmede dyr, der gentagne gange flakker rundt på din grund. Kun hvis den ubudne gæst angriber eller er til stor fare for et menneske eller andet dyr, må nedskydning finde sted. Læs mere om reglerne for strejfende kæledyr og hvordan du skal forholde dig i denne artikel af Bolius.

Find mere om