Hør om det sociale liv mellem boliger i nyt afsnit af Boligkvarteret

Foto: Boligsiden

Ikano Bolig har en ambition om at udbrede tilstedeværelsen af social bæredygtighed i danske boligområder. Hør, hvad projektet går ud på, og hvad du i øvrigt bør vide om boligmarkedet nu og her i nyt afsnit af Boligkvarteret, som Boligsiden udgiver i samarbejde med Partnermedier.

Ens bopælsadresse har potentialet til at rumme meget mere end blot hjemmets fire vægge.

Med lidt vilje og vej kan boligkvarterer nemlig danne rammerne for godt naboskab, de kan bekæmpe ensomhed, de kan skabe tryghed, og de kan alt i alt fordre social bæredygtighed.

Sådan lyder visionen hos Ikano Bolig, som har sat sig for at skabe boligkvarterer bestående af både eje- og lejeboliger, der kendetegenes af ovenstående egenskaber.

Og det er netop det projekt, som Michael Hedegaard, chef for Social Bæredygtighed hos Ikano Bolig, er inviteret ind for at tale om i det nyeste afsnit af Boligsidens podcast, Boligkvarteret, som udarbejdes i samarbejde med Partnermedier.

Det kan måske synes lidt abstrakt, hvad ord som ’social bæredygtighed’ egentlig dækker over, og det skyldes blandt andet, at det indebærer forskellige elementer, forklarer Michael Hedegaard i podcastet.

”I sidste ende så handler det om et boligområde, et område eller en by, der hænger sammen socialt. Altså hvor, der er noget liv, også mellem husene og ikke bare indeni husene,” opsummerer han.

Status på spændende boligmarked

Udover Michael Hedegaard gæster også Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden, i det nye podcast-afsnit. Her gør hun status på det, hun selv kalder for ”et vildt spændende tidspunkt” på boligmarkedet.

Og hvorfor mener hun egentlig det? Jo, grundlæggende har rentestigninger, inflation og høje el- og energipriser skabt nogle nye forudsætninger for både nuværende og kommende boligejere.

Forudsætninger, som Birgit Daetz forklarer yderligere i Boligkvarteret, hvor hun også svarer på spørgsmål om, hvorvidt man bør købe eller sælge bolig, og hvilke fordele der kan være ved at eje og leje bolig.

Hør om det og mere til i Boligkvarteret, som ligger tilgængelig og klar til lytning her på Boligsiden. Derudover kan du høre den på Spotify, Apple Podcast, eller hvor du normalt lytter til podcast.

Dette er fjerde afsnit i podcastserien, som varer cirka 15 minutter, ligesom de øvrige afsnit.