Historisk lav rente på F1-lån

Foto: Boligsiden.

18.000 boligejere får i oktober ny rente, der er mere end 3 procent lavere end ved auktionen sidste efterår.

Der er rigtig gode nyheder til 18.000 låntagere hos Nykredit. Realkreditinstituttet har nemlig i dag afsluttet efterårets rentetilpasningsauktion.

Resultatet af auktionen, som løb over 10 dage, er, at F1-renten lander på 2,2%. Det er den laveste rente i F1-auktionernes historie.

Nykredit har solgt obligationer for 24,3 mia. kr. og i alt drejer det sig altså om cirka 18.000 lån, som skal have ny rente 1. oktober.

Sidste efterår, hvor stormen på finansmarkederne for alvor rasede, landede F1-renten på 5,3%. De F1-kunder, som rentetilpasser her i efteråret, får det kommende år en rente som er mere end 3%-point lavere end ved auktionen sidste efterår, jævnfør figur 1.

Spar 1.750 kroner pr. million

For et F1-lån på 1 mio. kr. med afdrag svarer det til en ydelse efter skat på 3.480 kr. eller 920 kr. mindre end ved auktionen sidste år. For et F1-lån uden afdrag falder ydelsen med hele 1.750 kr. og det er noget der luner i den daglige økonomi.

Der har været stor investor-interesse for auktionerne, som i gennemsnit har været overtegnet fem gange. Det skyldes ikke mindst, at Nykredit har tre auktioner i løbet af året.

Nykredit har siden 2005 tilbudt rentetilpasning i april og oktober som standard. Formålet med at bruge forår og efterår som rentetilpasningstidspunkter er at sprede et stadigt voksende auktionsbeløb ud over året. Spredning af auktionerne giver den bedste prisdannelse og de laveste renter til låntagerne ikke mindst i tider med krise.

December-renten lander på 2,5%

Forårets og efterårets auktioner vil blive større med tiden, mens vinter-auktionen vil blive mindre. Hastigheden afhænger dog af kundernes lyst til at optage rentetilpasningslån. Denne lyst er for tiden meget stor. Sidste efterår solgte Nykredit således obligationer for 1,9 mia. kr., mens auktionen i år er vokset til 24,3 mia. kr.

Til december følger den største auktion, hvor der for markedet som helhed skal sælges for 650 mia. kr. obligationer. Lige nu ser renten ud til at lande på omkring 2,5% til den tid.

Find mere om