Her kan du parkere direkte under lejligheden

Bymennesker skal også kunne parkere bilen, men de kommer til at betale lidt ekstra for det. Ejerlejligheder med parkeringskælder bliver i gennemsnit udbudt for 38 procent mere end lejligheder i al almindelighed, viser beregninger fra Boligsiden.dk.

Er du vild med at bo i byen, og har du bil? Så kender du måske besværret med at finde en parkeringsplads. Du kan gøre alting nemmere for dig selv ved at købe en lejlighed med parkeringskælder under bygningen.

I flere ejendomme hører der en p-plads med til hver enkelt lejlighed – her er der typisk tale om nybyggeri, projektsalg eller dyre ejendomme, hvor p-pladsen udgør en del af prisen, når du køber lejligheden. I andre ejendomme kan du vælge at tilkøbe eller leje en p-plads i den underliggende parkeringskælder.

En dyr løsning

I gennemsnit bliver ejerlejligheder hvor der er en tilhørende parkeringskælder udbudt for 38 procent mere end ejerlejligheder i gennemsnit.

”En stor del af forklaringen skal findes i det store antal projektsalg og nybyggeri, hvor man har bygget parkeringskælder. De trækker prisen op. Og derudover er en parkeringskælder i ejendommen ekstra kvadratmeter, som beboerne typisk vil komme til at finansiere i et eller andet omfang, også selvom man vælger ikke at benytte kælderen”, siger Birgit Daetz, der kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Tryg og bekvem parkering

Flere af de parkeringskældre, der hører til ejerlejligheder, der er udbudt til salg, er aflåst og/eller videoovervåget. Her kan du trygt sætte bilen. I nogle ejendomme kan du tage elevatoren fra parkeringskælderen og direkte op til din lejlighed, så du skal bære minimalt på indkøb eller babyer.

Tre ejerlejligheder med p-kælder

Promenadebyen 6, 4. tv, 5000 Odense C

Nyere byggeri fra 2009, hvor der er elevator direkte fra parkeringskælderen til døren ved 4. sal, hvor du kommer til at bo. Prisen for lejligheden er inklusive egen parkeringsplads i kælderen. Udbudspris: 3.695.000 kr.

Mariane Thomsens Gade 45, 4., 8000 Aarhus C

Her er der tale om en ekstravagant penthouselejlighed i Isbjerget. Her er der elevator fra p-kælderen og direkte til din hoveddør. Egen parkeringsplads skal tilkøbes. Udbudspris: 8.500.000 kr.

Artillerivej 120, 2. th., 2300 København S

Flot lejlighed i ejendom fra 2008. Her har du valget mellem at købe eller leje en p-plads i den aflukkede parkeringskælder. Også her er der elevator. Udbudspris: 4.345.000 kr.

Find mere om