Guide: Sådan får du de flotteste boligbilleder

sommerhus

Flotte fotos er vigtige, når du skal sælge din bolig. Læs her, hvordan køberne bliver draget til netop din bolig. Foto: Boligsiden.

Her er genvejen til de flotteste billeder til din boligpræsentation. Læs med for at sikre, at køberne bliver draget til netop din bolig.

For de fleste starter boligjagten på nettet, og her er det boligbillederne, der i første omgang skal lokke købere til. Måske tror du, at det vigtigste er, at du får taget boligbilleder af den bedste fotograf, og at fotografen skal sørge for, at din bolig stråler på Boligsiden.dk. Men er det nu også sådan? Se, om du ryger i de mest almindelige fælder, når der skal tages billeder af din bolig.

Ryger du i disse fælder?

Når du først har lavet en aftale med en ejendomsmægler, går der som regel ikke lang tid, før fotografen, der skal tage dine boligbilleder, banker på døren. Det er nu, det gælder, og jo: det er desværre dig, der er ansvarlig for, at din bolig tager sig godt ud. Måske har du allerede ryddet grundigt op og gjort rent og opdager slet ikke, at du er røget i en af fælderne? Test dig selv og se, om du har tænkt på det hele.

1: Det må godt se ud som om, vi bor her

Du har ryddet op og gjort rent, og du synes selv, dit hjem ser bedre ud end nogensinde. Der ligger ikke bunker af vasketøj, og der står ikke beskidte tallerkener på køkkenbordet. Men du har ladet din kollektion af ansigtscremer stå fremme i badeværelset, og den ikke-så-pæne plastickande, du bruger til vand, står fremme på køkkenbordet, som den plejer. Det må jo godt se ud som om, der bor rigtige mennesker i det her hjem, tænker du. Hvis alt blev fjernet fra alle overflader, ville det jo se koldt og unaturligt ud.

Du bestemmer naturligvis selv, hvordan dit hjem skal se ud, og hvordan det skal præsentere sig på billederne, men det hjælper sjældent, at man kan se, at der bor nogle. Jo mere enkelt og ryddet dit hjem kan se ud, jo bedre. Som køber får man ikke noget ud af at se dine shampooer i badeværelset eller papæsker med morgenmadsprodukter i køkkenet. På boligbillederne vil disse farverige elementer tiltrække opmærksomhed, og fokus bliver fjernet fra rummets egentlige kvaliteter. Det er træls for dig, at du skal bruge tid på at fjerne det hele, når der skal tages billeder, men overvej, om det ikke er besværet værd.

2: Det skal jo ikke ligne Bo Bedre

Jo, det må det faktisk gerne, hvis du ellers kan få det til det. Noget af det, billederne i Bo Bedre kan, er at vise boligerne fra deres absolut bedste side, og det kan man som boligsælger godt lade sig inspirere af. Det betyder ikke, at alt skal være klinisk – langt fra. Du skal finde de bedste sider frem i din bolig, og hvis du har et charmerende bondehus eller en lille boheme-lejlighed, så skal du spille på nostalgi og charme, men stadig få det til at se så indbydende og ryddeligt ud som muligt. Få inspiration hos Bo Bedre

3: Jeg flytter lige rodet op på toppen af skabet

Dette er en klassiker. Du rydder op, og du fjerner rodet fra dit synsfelt og smider det op øverst på et af skabene i soveværelset. Det opdager du så, når du ser billederne fra fotografen, der med sin linse kan fange alle detaljerne i rummet – også det, du har ”gemt væk” på toppen af skabet. Det gode råd: Få plads til dit rod inde i skabet i stedet.

4: Mine pokaler står fremme

Vi kender dem: Værelserne, der enten bugner af medaljer fra gennemførte maratonløb, pokaler fra fodboldturneringer eller rosetter fra ridestævner. Tillykke med dine personlige sejre! Og nu er det på tide at rydde pokalerne lidt af vejen. Dem, der skal købe din bolig, er ikke helt så interesserede i dine præstationer. Vend tilbage til punkt 1 og 2 ovenfor, og lav så et nyt pokalrum, når du er flyttet ind i din nye bolig.

5: Glemte vi haven?

Huset er perfekt og ligner faktisk noget fra Bo Bedre. Stort er chokket, når fotografen bevæger sig ud i haven og begynder at skyde billeder af din ukrudtsfyldte terrasse, de gamle haveredskaber, du har glemt i et hjørne, og din forhave, du burde have ordnet for ca. 10 år siden. Har du et hus med have, skal du ikke glemme at give den en tur også – også forhaven, der typisk kan ses på det primære billede af boligen, der ligger på Boligsiden.dk. Det betaler sig. Især i sommerperioden har du mulighed for at få perfekte billeder af din skønne have, der vil få havehungrende købere, der i dag bor i lejlighed, til at få hjertebanken.

Find mere om