Gør huset klar til efterårets regnskyl

Foto: Boligsiden

Det er tid til at give dit hus en efterårskrammer. Sammen med Bolius præsenterer Boligsiden.dk en række gode råd til husejere, der vil sikre huset mod vandskader.

I en undersøgelse blandt Boligsiden.dks brugere i juni 2013 svarede 40 procent at de ville være meget bange for vandskader, hvis de kiggede på et hus med kælder, der kunne blive oversvømmet. At så mange er bange for vandskader er helt velbegrundet, for efterårets regnskyl kan skade dit hus. Heldigvis er der meget, du selv kan gøre for at gøre dit hus efterårsklar og for at mindske risikoen for, at der er vand, der siver ind i huset.

Læs også: Vi er bange for vand i kælderen

Når bladene er faldet af træerne, er det et godt tidspunkt at tjekke tagrender og sørge for, at dit hus står klar til at stå imod regn og rusk. Bolius kommer med disse fem gode råd:

1. Rens tagrender og nedløb

Ude af øje, ude af sind. Tagrender lever tit et lidt overset liv langt væk fra vores blik, men den dag de er så fulde af blade og skidt, at de ikke virker, så opdager du dem. Det vil klart være en god ide at kæle lidt for dine tagrender, før de når dertil, hvor de helt har givet op. Bolius anbefaler, at du renser dem for blade og skidt mindst to gange om året. Ja, det var mindst to gange om året.

2. Rens tagbrønde

Tagbrøndene er de små brønde, hvor tagnedløbene ender. De skal også renses. Gør det, når du alligevel er i gang med tagrenderne. Eller få kloakmester til at gøre det.

3. Tjek alle brønde på grunden

Tjek brøndene for revner, og sørg for, at de er nogenlunde rene.  Er der revner, skal du have fat i en kloakmester og dit forsikringsselskab.

4. Tjek, om terrænet falder væk fra huset

Falder terrænet ind mod dit hus, risikerer du, at vandet samler sig der, og der kommer fugt i soklen og kældervæggene. Hvis du kan se, at vandet løber mod dit hus, kan du overveje at lægge fliser rundt om huset, der hælder væk fra bygningen for at få ledt vandet væk.

5. Tjek fliserne i haven

Hører du til dem, der ikke orker at slå græs og derfor har lagt fliser i hele haven, kan du få problemer med regnvandet. Har du meget tætte fliser, der ikke tillader vandet at sive ned, begynder vandet at løbe hen over fliserne i stedet, og har de ikke den rette hældning væk fra huset, bliver der ballade. Er det tilfældet kan du overveje at lægge fliserne om, så regnen kan sive ned eller sørge for, at der er græs eller bede, hvor vandet kan trænge ned i jorden.

Læs mere og få flere gode råd på Bolius

Find mere om