Flere lejer sommerhuse: De varme uger i juli er de mest populære

Foto: Boligsiden

Der er langt flere sommerhusbookinger end tidligere, og især sommerugerne i juli hitter blandt lejerne. Det øgede bundfradrag spiller en rolle, mener boligøkonom hos Boligsiden.dk.

Flere og flere lejer sommerhuse i Danmark, viser nye tal fra Danmarks Statistik, der siden 2004 har målt antallet af overnatninger i feriehuse udlejet via bureau i Danmark. I 2018 slog antallet alle rekorder for perioden, idet der blev registreret tæt på 20 millioner overnatninger.

Det er altså blevet mere populært at holde ferie i Danmark, og det ses også på antallet af handlede sommerhuse, der i de første måneder af 2019 har været enormt højt.

”Vi har registreret rekordhøje handelstal på sommerhuse i både januar og februar. Fritidshusene langs de danske kyster er ekstremt populære – både for købere og for lejere. Og da bundfradraget for sommerhusudlejning sidste år blev tæt på fordoblet fra godt 20.000 kroner til 40.000 kroner, blev incitamentet for at leje ud øget. Det er godt for udlejningsbranchen,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør og boligøkonom hos Boligsiden.dk.

LÆS OGSÅ: Så lang tid skal du udleje sommerhuset for at tjene købet hjem

De største uger for udlejning

Ifølge tal fra sommerhusudlejningsbureauet Feline.dk er det især de varme uger i juli, der er populære blandt lejerne, men også omkring efterårs- og påskeferien er der mange sommerhuse, der er lejet ud.

”Vi kan ikke kun se, at det er de traditionelt varmeste sommeruger og de øvrige ferier, der er de mest populære. Vi kan også se, at populariteten generelt er stigende, og at der er flere og flere, der lejer sommerhus i ferieugerne. Nu nærmer påske sig med hastige skridt. Her er der mange familier, der samles i lejede sommerhuse til påskefrokost og påskeløjer for de mindste. Den tendens er kun blevet større de seneste år,” siger Birgit Daetz.

Efterspørger flere udlejningshuse

Trods den store stigning i sommerhusudlejningen efterspørger branchen, at endnu flere sommerhusejere lejer deres sommerhuse ud. Det hævede bundfradrag vil ifølge Feriehusudlejernes Brancheforening få yderligere 2.000 sommerhusejere til at leje ud, men foreningen har også understreget, at der er brug for omkring 5.000 sommerhuse mere til udlejning for at møde efterspørgslen.

Det ønske kan blive opfyldt af nogle af de mange nye sommerhusejere, der lige nu skal overveje, om de vil ind på udlejningsmarkedet og på den måde være med til at dække nogle af de udgifter, de har haft i forbindelse med sommerhuskøbet. I Dansk Ejendomsmæglerforening mener man, at det giver god mening at udleje sommerhuset i de perioder, man ikke selv bruger det.

”Flere og flere ser muligheder i at leje ud, og på den måde få dækket nogle af omkostningerne ved at have sommerhus. For ejeren betyder det både en god investering, og sommerhus til sig selv i store dele af året. Det er bytteøkonomien, der breder sig til sommerhuse. Med alle de fordele, det medfører,” siger direktøren i Dansk Ejendomsmæglerforening Ole Hækkerup i en pressemeddelelse.

Find mere om