Flere landsbyer hædret i 2015

Foto: Boligsiden

Titlen som Årets Landsby 2015 er i år uddelt til intet mindre end fem forskellige landsbyer. Glyngøre, Turup, Hylke, Faurholt og Skovby er alle blevet hædret i år, erfarer Boligsiden.dk.

Der er blevet kastet stjernestøv over fem landsbyer i år, der alle har fået titlen som Årets Landsby 2015. Årsagen til de mange hædersbevisninger skal findes i, at man flere steder i landet ønsker at kåre en lokal landsby. Derfor kan flere landsbyer sole sig i æren.

”Det er en fin tradition at kåre Årets Landsby. Her får man sat fokus på det store arbejde og engagement, der findes lokalt. I landsbyerne, der ofte har indbyggertal på under 500, kræver det en ekstra indsats at få et sprudlende lokalliv, og de uddelte priser er velfortjente anerkendelser af det arbejde, der gøres”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Læs mere om de hædrede landsbyer nedenfor.

Glyngøre – en by med bid i

Region Midtjyllands Landsbypris gik i år til Glyngøre, der ligger i Skive Kommune. Byen kan nemlig andet end være hjemsted for de kendte sildeprodukter.

”Glyngøre har været på en fantastisk rejse fra glorværdig færgeby, over industriby med mange arbejdspladser, der forsvandt, til nu at have sin egen “Business Innovation Glyngøre”, sagde regionsrådsformand Bent Hansen (A.) til Tv Midtvest.

I Glyngøre håber man at man ud over den fine titel også på sigt at få flere tilflyttere til byen.

Samarbejde udløste titlen i Turup

Assens Kommune har kåret Turup til Årets Landsby 2015. Den lille by med ca. 345 indbyggere fik ifølge fyens.dk titlen på grund af sit arbejde med at få de lokale foreninger til at samarbejde.

Aktive borgere gav Hylke prisen

I Skanderborg Kommune blev det landsbyen Hylke, der løb med sejren som Årets Landsby 2015. For at komme i betragtning til at vinde skulle byen ifølge Skanderborg Lokalavisen både have trodset vanskelige vilkår, ydet en særlig stor frivillig indsats og tænkt ud af boksen. Det var ikke noget problem for Hylke, der ifølge avisen både har opfundet begrebet ”folkelån” for at hjælpe den lokale købmand, solgt t-shirts for at få penge til et nyt multihus, og som det eneste sted i landet har et bibliotek, der udelukkende er drevet af frivillig arbejdskraft.

Zumba i kirken i Faurholt

Landdistriktrådet valgte Faurholt som vinder af Årets Landsby 2015. Faurholt har udmærket sig ved at have mange arrangementer, ved at gøre en stor indsats for nye børnefamilier og ved at have et tæt samarbejde med kirken og menighedshuset, hvor der endda er zumba.

Nyskabelse i Skovby

I Sønderborg blev Skovby hædret som Årets Landsby 2015 for at bevare og fremme et godt landsbyliv. Her er det aktiviteter som renovering af gadekæret, arrangementet ”Skovby by night”, loppemarked, fejring af julebryggen og en velkomstfolder, der udløste prisen, der blev fejret med ringriderpølser.

Find mere om