Fitnessrummet er penge værd

Et fitnessrum i villaen kan næsten få udbudsprisen op i det dobbelte. Boligsiden.dk har kigget ind i de ekstra rum i villaen.

Køber du en villa af en anseelig størrelse, kan vælge at lave et fitnessrum i et af værelserne. Og det er ikke en dårlig ide, for hvor en almindelig villa i gennemsnit bliver udbudt for 13.100 kroner pr. kvadratmeter, bliver villaer med fitnessrum udbudt for 24.200 kroner pr. kvadratmeter. Hvad er det der sker, når en kvadratmeter bliver 11.000 kroner mere værd?

”Har man et fitnessrum, har man plads nok. Det er nok den primære baggrund for de høje kvadratmeterpriser for boliger med fitnessrum”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, og fortsætter:

”Dernæst er et fitnessrum som regel indenfor i boligen, mens et hobbyrum typisk vil være i en garage eller tilbygning. Fitnessrummet er altså reelle kvadratmeter, man i princippet også kunne bruge til alt muligt andet. Dernæst kan man også overveje, om det kun er den mere velbeslåede del af befolkningen, der overhovedet få den idé at lave et fitnessrum”, siger Birgit Daetz.

Fitnessrum kræver typisk godt med plads, da selv et enkelt løbebånd fylder godt i landskabet. Samtidig vil små rum hurtigt blive klaustrofobiske og ikke mindst tilduggede, når du svedende kaster dig over kondicykel eller trainer. Skal du lave et fitnessrum, skal du overveje ventilation og udluftningsmuligheder og ikke mindst tænke på, at du måske vil have noget pænt at se på, hvis du skal træne længe. Har du mulighed for at bruge et rum med glasfacade ud til haven, vil du uden tvivl få brugt din maskiner mere, end hvis du gemmer dig selv væk i et lille, lukket rum. I så fald får du brug for noget spændende kunst på væggen eller måske et tv.

Find mere om