Fem tegn på at du bor i et hus med stråtag

bondehus

Foto: Boligsiden.

I aften er det nytårsaften, og det gør nogle husejere mere nervøse end andre. Her er fem tegn på, at du bor i et hus med stråtag.

Er du en håbløs romantiker, bor du sikkert i et yndigt bondehus med stråtag. Det har helt klart sin charme, men det kan også blive noget af en gyser, når vi når til nytårsaften, og du skal sikre dig, at dit hus også er intakt i morgen.

”Man skal tage brandfaren alvorligt, især hvis vejret har været tørt op til nytår. Et øjebliks uforsigtighed kan sætte et hus i flammer. Gå 200 meter væk fra et stråtag, når du fyrer fyrværkeri af, og husk, at du skal minimum 400 meter væk, hvis huset står i vindretningen”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Er du i tvivl om afstanden, må du hellere gå lidt længere væk, eller simpelthen undlade at fyre fyrværkeri af og i stedet glæde dig over det, andre skyder af.

Fem tegn på, at du bor i et stråtækt hus

Skulle du være i tvivl, er der her fem tegn på, at du bor i et hus med stråtag.

  1. Du har allerede været ude med vandkanden. Du vander omhyggeligt hver kvadratmeter og kommer godt ud i hjørnerne. Ja, det er taget, vi taler om. Ikke haven.
  2. Krudt og fyrværkeri er noget, der hører til i byen. Eller ude på landet – hvis det vel at mærke er mindst en kilometer væk fra dit tag.
  3. Du har lavet plakater med information om brandsikkerhed og brandfaren nytårsaften, hvis raketter rammer et stråtag. Du har hængt dem op i en radius af en kilometer fra dit hus.
  4. Du overvejer at tegne en cirkel på jorden i en radius af en kilometer fra dit hus med tydelig anvisning af, hvilken side af stregen man skal være på, før man sikkert kan fyre fyrværkeri af.
  5. Det er den 31. december, og dit hjerte sidder oppe i halsen. Der bliver det siddende til i morgen.
Find mere om