5 typiske indretningsfejl får din bolig til at hænge med mulen. Læs, hvordan du undgår dem og får gjort din bolig tiptop lækker – og lige til at sælge. Boligsiden.dk har fået hjælp af boligstylist Birgitte Vosper til at feje de værste fejl af bordet.
Skal din bolig sælges, eller savner du inspiration til, hvordan du tuner din bolig og gør den mere indretningslækker? Lær af andres fej; så bliver din bolig helt klar til salg.
”Har man stærke holdninger og præferencer til sin indretning, skal man jo indrette sig, som man bedst selv kan lide det. Men skal boligen sælges, kan det være en god ide at nedtone nogle af sine egne præferencer og i stedet vælge en indretningsstil, der i højere appellerer til så mange som muligt”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.
Boligsiden.dk har talt med boligstylist og indehaver af Busy Bees Boligstyling, Birgitte Vosper, der ofte støder på disse fem indretningsfejl, når hun er ude at gøre boliger klar til salg.1.
1. Kunst, der hænger for højt
Hvis der er noget, vi har svært ved, så er det at hænge kunst i øjenhøjde. Vi har altid en trang til at skubbe vores malerier og billeder længere og længere op imod loftet, men har du prøvet at placere det længere nede?
”Så meget kunst og billeder hænger for højt. Kunst skal hænge i øjenhøjde. Når du hænger kunst over sofaen skal det hænge ca. 15 cm over sofaryggen. Medmindre dit kunst er meget stort, må den øverste ramme aldrig være højere end dørkarmen”, siger Birgitte Vosper.
2. Manglende hygge
Hvis man nu pløjer sig igennem en stak boligmagasiner, kan man så ikke bare kopiere stilen til sit eget hjem? Rene linjer og minimalistisk stil?
”Der er en fin grænse mellem for meget og for lidt. Nogle gange er der bare for lidt. Hjemmet bliver for sterilt og hyggen forsvinder. Det ser godt ud i mange magasiner, men det fungerer ikke rigtigt i virkeligheden. Hvis du er til den meget minimalistiske stil, så tænk på at tilføje et tæppe under sofabordet, et par puder i sofaen og måske en plaid. Tekstiler hygger – og det kan sagtens gøres stilfuldt”, siger Birgitte Vosper.
3. Ud med ting, du ikke elsker
Generelt skal vi vel være bedre til at rydde op og smide ud, men hvad med alle de små og store ting, der som sådan ikke fylder og roder, men bare plager os i hverdagen?
”Vi har alle sammen gaver, arvestykker eller loppefund, som vi enten selv har købt eller fået foræret, som bare ikke gør os glade. Men selvom du ofte føler, at du ikke kan være bekendt at skille dig af med synderen, fordi du enten har arvet den, eller fordi den kostede mange penge, eller hvad ved jeg – så tænk over det: Bliver du bare en smule irriteret hver gang dine øjne fanger den? Få den væk nu! Sælg, donér eller smid den på genbrugsstationen. Du vil føle dig lettet”, lover Birgitte Vosper.
4. Rod
Du skal rodet til livs. Ikke bare hvis boligen skal fremstå pæn ved en fremvisning, men også for din egen skyld i hverdagen. Birgitte Vosper har selv små børn og ved, hvor svært det er, at få styr på rodet. Hun anbefaler opmagasineringskasser og faste pladser til de ting, der plejer at rode. På børnenes værelser kan kasser med billeder påvære en hjælp, så ungerne selv kan rydde op.
5. Frygt for farver
Når det kommer til farver, er det også her en balance mellem for meget og for lidt. Ofte fravælger vi farverne, fordi vi ikke kan overskue konsekvenserne af at male en væg i en kontrastfarve, for hvad nu hvis det ikke bliver pænt? Og så lader vi bare være og holder os til de sikre, hvide vægge. Er du ikke tryg ved at begynde at male i en ny farve, anbefaler Birgitte Vosper, at du går forsigtigt til værks:
“Hvis du ikke er helt tryg ved farver, så mal evt. en væg i en afdæmpet farve og fang så farven igen i puder/vaser/kunst og evt. tæppe. Læg mærke til hvordan farven ændrer sig i løbet af dagen og aftenen, og se, om du er tilfreds. Der er store følelser forbundet med farver og det er vigtigt at du finder den farve, som passer til dig. Hvis du ikke kan lide det? så mal det over igen – men giv det et forsøg”.