Få myrerne ud af huset

Foto: Pixabay.

Vil du ikke dele køkken og bad med de flittige myrer, må du gøre en indsats for at komme dem til livs. Boligsiden.dk hjælper dig af med de små plageånder.

Har man først haft myrer indenfor, ved man også, at det kan være præcis ligesom på tegnefilm: Lange rækker af sorte myrer marcherer med militaristisk præcision hen ad gulvet og op på bordet, hvor de ellers tager, hvad de vil have. Imens kan man kun se måbende til, mens man overvejer sit næste træk for at stoppe den uønskede invasion.

”Myrerne er ikke smittebærere, og de ødelægger sådan set ikke noget, men myrer kan være utrolig irriterende alligevel. De fleste boligejere vil gerne have huset for sig selv; myrerne på terrassen kan man måske bedre leve med”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Fej, vask og tør køkkenbordet af

Fordi myrerne er en del af naturen og rent faktisk er ganske fredelige, behøver du ikke som det første gå amok i en giftrus, hvis du ser et par myrer på terrassen. Men er du generet af myrer, og er de ved at tage overhånd, skal du starte med at se på, om du selv har inviteret dem.

Myrer er nemlig glade for søde sager, både frugter og plantedele. Hvis haven og terrassen flyder med nedfaldsfrugt og plantedele, er det en god idé at rive plænen og feje og vaske terrassen godt. Indenfor i huset skal du sørge for, at der er støvsuget, og at bordene er tørret af. Glemte marmeladepletter er et stort myrevenligt skilt, der viser vej til festen, der – desværre – foregår på dit køkkenbord.

Ødelæg myreboet

Kan du lokalisere myreboet, der typisk er under en flise, skal du ødelægge det for at komme myrerne til livs. Hæld kogene vand ned over boet, og ødelæg det yderligere med en ske eller pind. Gentag flere gange med nogle dages mellemrum, så du er sikker på, de ikke bare bygger det op igen med det samme.

Tætn huset

Mange myrer kommer ind i huset via revner i muren eller soklen. Sørg for at tætne dit hus, så myrerne ikke har en motorvej ind i dit køkken.

Brug insektmidler, hvis det er nødvendigt

Trækker kampen mod myrerne ud, kan du tage skrappere midler i brug. Du kan bruge insektmidler og myrelokkedåser, men husk at tage hensyn til børn og husdyr, der kan finde på at stikke tungen i din myregift. Der findes mange myrebekæmpelsesmidler på markedet, så find det, der passer bedst til dig og din husstand.

Læs mere om myrebekæmpelse og andre trælse ting hos Bolius

Find mere om