Få det bedste ud af den danske sommer med et udekøkken

Foto: Boligsiden.

Med et udekøkken til sommerhuset får du mulighed for at udnytte de få danske solskinstimer så meget som overhovedet muligt. Her er tre dejlige sommerhuse med forskellige varianter af udekøkkenet.

I Danmark er solskinstimerne som bekendt få, og det gælder derfor om at slå til med det samme, når de varme stråler endelig byder sig. Derfor er det også træls at måtte forlade terrassen og naturens D-vitamin for at skrælle kartofler og røre mayonnaise, når familien ind imellem skal fodres. Løsningen er ganske enkelt at bringe madlavningen ud i det fri ved at tilføre sommerhusidyllen et udekøkken.

Fra plastikbalje til højteknologi

Et udekøkken er et vidt begreb. Egentlig spænder konceptet over alt lige fra en simpel balje og en bordplade til de mere højteknologiske udgaver, der er udstyret med både rindende vand, el og gas. Det behøver altså ikke være noget udstyrsstykke at få lidt flere solskinstimer med, men kan klares med ganske lidt. Alligevel gør det jo ikke noget at kæle lidt for detaljerne, når man først er i gang – hvis midlerne altså er til det.

Moderat højere udbudspris for sommerhuse med udekøkken

Kaster man et blik på udbudspriserne, fremgår det, at man overordnet set skal af med en anelse mere for et sommerhus med udekøkken, end man skal for et uden. På landsplan koster et sommerhus med udekøkken 10 procent mere end et gennemsnitligt sommerhus. For de enkelte regioner er prisforskellen størst i Region Hovedstaden, hvor udbudsprisen er hele 19 procent højere for sommerhuse med udekøkken, mens den er mindst i Region Sjælland, hvor et sommerhus med udekøkken udbydes til en pris, der er 6 procent højere end gennemsnittet. I Region Syddanmark er det omvendt 1 procent billigere at anskaffe sig et sommerhus med udekøkken sammenlignet med et almindeligt sommerhus. Der er i øjeblikket 15.193 fritidshuse til salg på Boligsiden.dk, hvoraf 152 er udstyret med et udekøkken; det er altså ikke umuligt at få fingre i et sommerhus med denne finesse.

”Har man valgt den primitive model med en bordplade og en balje, vil man formentlig ikke benytte betegnelsen ”udekøkken” i en salgssammenhæng. De højere priser kan sandsynligvis forklares med et vist kvalitetsniveau for både udekøkkenet i sig selv men også sommerhuset, det tilhører” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Tre versioner af udekøkkenet

Asnæs Lyngvej 5, 4550 Asnæs:
Hyggeligt fritidshus med kun 300 meters gang til børnevenlig strand. Huset er udstyret med både solterrasse, overdækket terrasse og byder på et udekøkken med alle faciliteter. Udbudspris: 975.000 kr.

Ballenvej 28A, 8305 Samsø:
Eksklusivt sommerhus i nærheden af strand, caféer og restauranter på dejlige Samsø. Huset er udstyret med nydeligt udekøkken på den overdækkede terrasse. Udbudspris: 2.595.000 kr.

Strandbakkevej 10, 3220 Tisvildeleje:
Romantisk og luksuriøst sommerhus på skøn adresse i Tisvildeleje – tæt på strand og spisemuligheder. Foruden et flot udekøkken på husets store terrasse får du også et udebad med i købet. Udbudspris: 7.900.000 kr.

Find mere om