Ejendomsmægler med elbil og cykel på Vesterbro

Foto: Pixabay.

Ungt makkerpar har overtaget Nybolig for enden af Istedgade. Grøn profil og fokus på lokalområdet er drivkraften for de nye indehavere.

Nervøsiteten er væk hos Kasper Bech og Jacob Agerbo. Den nervøsitet for ikke at få succes, som nok kendes af alle, der har taget springet ud som selvstændig og har startet deres egen forretning.

For efter knap otte måneder som selvstændige ejendomsmæglere på Enghave Plads for enden af den navnkundige Istedgade i københavnske Vesterbro går det faktisk rigtig, rigtig godt for det unge makkerpar.

”Vi lukker to handler i dag”, fortæller Jacob Agerbo stolt og smilende den dag i september, hvor Boligsiden er på besøg.
Han og kompagnonen har også grund til stolthed; de overtog nemlig butikken den 1. februar i år, og siden er det faktisk kun gået fremad.

To nye medarbejdere

‘”Det er gået over al forventning. Hvis man tager udgangspunkt i hele sidste års resultat, så nåede vi de samme salgstal efter de første fem måneder. Butikken her har hidtil solgt omkring 40 boliger om året – og fra februar til juni solgte vi knap 10 flere”, fortæller Jacob og Kasper.

”Og vi noterer altså først et salg, når pengene er overdraget fra køber til sælger”, understreger de.

Dermed har der været rigeligt travlt i butikken for de nybagte indehavere. Og når det regner på præsten, drypper det som bekendt på degnen; 1. marts ansatte Jacob og Kasper således en sagsbehandler, men allerede tre måneder senere var der behov for endnu en ny arbejdskraft. 1. juni ansatte de derfor en sagsbehandler-trainée.

Kunden i centrum

Opskriften på succes har selvsagt flere ingredienser. Men to af dem er fokus på lokalområdet og – ikke mindst – kunden.

”Vi sælger langt det meste inden for en radius af 500 meter fra butikken. Og langt størstedelen af kunderne er vesterbroere. I dag bliver børnefamilierne på Vesterbro. Tendensen er, at de vælger hus og have fra, fordi bydelen er blevet byfornyet, og her er kommet nogle fantastiske baggårde”, forklarer Jacob.

”Og så handler det om at være til stede i nuet og ikke haste videre til det næste – den slags kan kunderne mærke”, supplerer Kasper.

Mange vesterbroere, der jævnligt kommer forbi butikken på hjørnet af Enghave Plads og Haderslevgade, har utvivlsomt lagt mærke til kablet, der slanger sig over fortovet til husfacaden. Det er Jacob og Kaspers elbil, som er til opladning. Sammen med et par cykler udgør elbilen ’direktionens vognpark’.

”Den grønne profil matcher den lokale holdning på Vesterbro, for selv om vi er midt i storbyen, går folk meget op i miljø og økologi. For det meste foregår vores arbejde til fods, men skal der hjul til, er cykel og elbil langt det nemmeste her i kvarteret”, siger Kasper.