Dit sommerhus fortæller, hvem du er

Foto: Boligsiden

Vi vælger sommerhus med hjertet. Derfor bliver sommerhuset også en tydelig manifestation af vores præferencer, drømme og ønsker. Vis os dit sommerhus, og vi fortæller, hvem du er.

De fleste af os har minder fra barndommens sommerhus, hvor bordet blev dækket med ternet dug og særlige sommerhustallerkner, hvor vi sad i gamle sofaer foran brændeovnen på de kolde forårsdage, og hvor vi plukkede vilde hindbær og stak os på marhalm, når vi løb til stranden om sommeren.

Sommerhuse har en særlig plads i hjertet, og som voksne vil vi gerne finde vores eget helt særlige sommerhus, hvor vi kan skabe nye minder og magiske tider.

Men hvad der er magisk for Hansen er forfærdeligt for Jensen – og omvendt. Det gælder derfor om at finde ikke bare det rette sommerhus, men det rette sommerhusområde, før drømmen kan gå i opfyldelse.

Læs også: Så langt kører du for at komme i sommerhus

Vand, land eller midt i mellem

Langt de fleste sommerhuse er placeret ved eller i nærheden af vandet, af den simple årsag at det er her, de fleste gerne vil bo. Men der findes også mange sommerhuse inde i landet, så er havet ikke vigtigt for dig, kan du med fordel rykke ind i landet. Land-husene vil ofte også være markant billigere, da prisen som tommelfingerregel falder, når du bevæger dig væk fra kysten.

Dernæst skal du vurdere, om du er til mennesker og liv, børn og ballede, eller om du vil have dit hus i fred og ro og nyde stilheden. Tag et kig på kortet og se koncentrationen af sommerhuse. De røde områder har over 99 sommerhuse pr. kvadratkilometer, så er du til meditativ stilhed, er det ikke her, du vil bo. Jo længere væk fra de røde områder, du kommer, desto mere spredt ligger sommerhusene.

Børnerige Billund

Den store røde plet på kortet lidt syd for midten i Jylland er Billund. Her er ikke bare LEGO-land placeret men også badelandet Lalandia. Kombinationen af børneattraktioner har gjort, at nogle af de absolut dyreste sommerhusveje er at finde her i området, hvor sommerhusene i øvrigt ligger rigtig tæt. Er du til børneferie med masser af børnespas, nye legekammerater, underholdning og aktiviteter i timevis, så er det her, du vil bo. Men spar op først, for kvadratmeterpriserne ligger her i omegnen af 22.000 kr. Billund er dermed også undtagelsen, der bekræfter reglen, at priserne falder, når du kommer væk fra vandet.

Rolige sommerdage

Er alt, du ønsker dig, en liggestol, en god roman og muligheden for at ligge og læse ganske uforstyrret? Stille sommerdage i haven med en god kop kaffe, biernes summen og med lang vej til nærmeste vandland eller beachvollybane? Så skal du kigge efter de lysgrønne områder på kortet, hvor der er mellem 5 og 9 sommerhuse pr. kvadratkilometer. Er du heldig, kan du også finde sommerhuse i de mørkegrønne områder, og her kan du være sikker på, at du ikke støder på klipklaprende sommerhusgæster på vejene omkring dig. Her kan du være helt dig selv og blende ind med de fastboende – hvis de ikke alle sammen er taget i sommerhus langt væk fra dit område…

Læs også: Vi køber sommerhus i fællesskab

Find mere om