Derfor skal du tage i sommerhus om vinteren

sommerhus

Foto: Boligsiden.

Mens blæsten raser, og temperaturer danser rundt omkring frysepunktet, er en tur i sommerhus måske ikke det første, der falder dig ind. Men mange er glade for en vintertur i sommerlandet. Hør hvorfor.

”Jeg elsker at være ved Vesterhavet om vinteren. Faktisk kan jeg næsten bedre lide det end om sommeren. Om vinteren bliver man blæst fuldstændig igennem, når man går på stranden, og så er det skønt at komme ind igen og få varmen ved brændeovnen”, siger en sommerhusgæst i vintervejret.

Og vinteren kan for mange være den perfekte sommerhusperiode, hvor der er god plads til at promenere på stranden, og hvor hyggen er i top med pejs, varm kakao og masser af brætspil indendørs.

Har du ikke allerede et sommerhus, er vinteren en glimrende tid at købe. I januar 2015 lå salgsprisen i gennemsnit på 13.323 kroner pr. kvadratmeter. Det er godt tre procent mindre end samme tid sidste år.

”Der er over 11.000 sommerhuse til salg netop nu. Priserne var lavere i januar i år end i januar 2014, så du får mere hus for pengene. Generelt er salgspriserne på sommerhuse lavere om vinteren, og den besparelse, du opnår ved at købe om vinteren, er større end de driftsudgifter, du har på huset frem til foråret. Det kan altså betale sig at købe om vinteren, også selvom du ikke har tænkt dig at bruge sommerhuset før til foråret”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Men hvorfor lade huset stå, når fantastiske weekender venter dig i dit nye hus? Husk blot, at du kun må overnatte i sommerhuset i begrænset omfang i vinterperioden, der strækker sig fra 1. oktober til 31. marts.

Syv ting, du kan gøre i sommerhus om vinteren 

  1. Have hunden løs på stranden

Har du hund, er den sikkert også med i sommerhus om sommeren. Her må den ofte finde sig i at være i snor, hvis I følger reglerne på de fleste badestrande, hvor hunde skal være snor fra 1. april til 1. oktober. Men vintertid er hundetid, så her kan poterne få frit løb i sand og vand.

  1. Få set museet, du aldrig har været på

Om sommeren er der tusind ting, du kan lave udenfor, så du har formodentlig aldrig besøgt det museum, du ellers altid gerne har villet se. Nu har du chancen. Og måske er der endda bedre plads uden for sæsonen. Samtidig kan du vælge alle de indendørsaktiviteter til, som du plejer at vælge fra, når solen skinner.

  1. Lav ild

Levende ild er noget af det hyggeligste. Sørg for at tænde op i brændeovnen, så I kan hygge jer med spil, bøger og varm kakao efter en blæsetur på stranden. Men benyt også chancen til at lave bål udenfor. Det er måske nu, du skal få etableret en bålplads på grunden, så I altid kan bage snobrød og lave mad over bål. Det er noget, der kan gå sport i – også om vinteren.

  1. Spring ud som vinterbader

Det er ikke for sent at prøve noget nyt. Test dig selv som vinterbader, og prøv kræfter med det iskolde hav. Læs Rådet for større Badesikkerheds gode råd til vinterbadning, inden du starter.

  1. Bliv ravsamler

Om vinteren har du langt større sandsynlighed for at få succes som ravsamler. Mulighederne for at finde rav er bedst efter store storme, hvor du kan være heldig at finde rav især på brede, lavvandede strande. Stå tidligt op og gå på ravjagt, inden de andre ravsamlere kommer på banen.

  1. Gå på fotosafari

Skift de klassiske sommerbilleder af iskager og sandslotte ud med vilde vinterbilleder. Eksperimenter med dit kamera – også selvom det bare er i mobiltelefonen – med perspektiver, lys og vinkler. Og med og uden familien i centrum.

  1. Bliv klogere på naturen

Om vinteren er der rig mulighed for at finde og studere dyrespor. Enten i den bløde jord, hvis det har regnet, eller i sneen, hvis det er rigtig koldt. Hos spejderne kan du se, hvordan du identificerer de forskellige spor, og prøv også at se, om du kan se forskel på fodspor fra mænd og kvinder.

Find mere om