Derfor bliver din bolig ikke solgt

Foto: Boligsiden

Ofte er det manglende selvindsigt, der bremser dit boligsalg. Boligsiden og boligstylist Birgitte Vosper giver råd til dig, der vil have fut i boligsalget.

I maj faldt salgstiden markant for både villaer, ejerlejligheder og sommerhuse, viste tal fra Boligsidens Markedsindeks. Hver fjerde villa og rækkehus blev solgt på bare 23 dage, men det går ikke lige hurtigt for alle boliger på markedet. Hver fjerde villa og rækkehus, der blev solgt i maj, havde ligget til salg i intet mindre end 514 dage.

”Hvis boligen ikke bliver solgt inden for de første tre måneder, den er på markedet, så har det tendens til at trække ud. Ofte er det svært at sige med sikkerhed, hvorfor boligen ikke sælger, men nærmer man sig en liggetid på de tre måneder, kan man overveje, om man skal skrue på et eller flere af boligens parametre”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Birgitte Vosper, indehaver af Busy Bees Boligstyling, der er specialiseret i at gøre boliger klar til salg, ser typisk tre fællestræk for de boliger, der har ligget til salg i lang tid, når de kommer til hende: Prisen er for høj, billederne af boligen er ikke indbydende nok, og sælger er ikke klar til at sælge.

Prisen er for høj

Udbudsprisen fastsættes ofte i et samarbejde mellem sælger og ejendomsmægleren. Sælger har typisk en smertegrænse, for hvor billigt boligen kan sælges, og ejendomsmægleren har en ide om, hvad andre boliger sælges for i området. Skal boligen sælges hurtigt, kan det betale sig at sætte prisen lavt fra start. Har du som sælger god tid, kan du forsøge med en højere pris, men det er ikke altid fremmende for salget.

”Jeg ser desværre alt for mange, der prissætter deres bolig efter deres eget realkreditlån og ikke efter markedet. Så kan prisen blive for høj, og så ender de ofte hos mig og forstår ikke, at boligen ikke er solgt”, siger Birgitte Vosper.

Billederne af boligen er ikke pæne nok

Billederne skal sælge din bolig, og er de ikke pæne nok, ryger boligen nedad på købernes ønskeliste. Som sælger bliver du nødt til at gøre noget ud af oprydning og indretning, inden du får taget billeder af boligen.

”Ejendomsmæglerens fotografer tager tit gode billeder, men der er ikke deres job at rydde op eller fortælle sælger, hvordan han eller hun får det bedste frem i boligen. Kan du som sælger ikke selv knække koden til, hvordan du får din bolig til at præsentere sig bedst, kan du kontakte en stylist og få gode råd”, siger Birgitte Vosper.

Læs guiden til dit boligsalg.

Sælger er ikke klar til at sælge

Der kan være mange følelser forbundet med at sælge sin bolig, og det kan det være en hindring for salget, hvis du ikke er helt klar og ubevist trækker i den modsatte retning. Hvis du ikke er klar til at sælge, er det bedre at erkende det og tage dit hus af markedet.

”Men hvis du skal sælge, så find din indre sælger frem og gør dit hus helt salgsklart, så du kan komme i gang med næste kapitel i dit liv”, smiler Birgitte Vosper.

Find mere om