Brug de ekstra kvadratmeter på altanen bedre

Foto: Boligsiden.

Skal lejligheden sælges, kan det betale sig at gøre noget ud af altanen. De ekstra kvadratmeter kan være en indbringende forretning.

Skal du sælge en lejlighed med altan, kan udbudsprisen godt sættes lidt højere end ellers. I mange steder af landet udbydes lejligheder med altan for mere end lejligheder uden.

”Udbudsprisen stiger med små 1.300 kroner for hver kvadratmeter, hvis lejligheden har altan. For en lejlighed på 80 kvadratmeter er det en prisstigning på 100.000 kroner for hele lejligheden”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

I storbyerne udbydes lejlighederne med altan dog kun for en smule ekstra. I København stiger udbudsprisen eksempelvis ikke med mere end 12.000 kroner for en lejlighed på 80 kvadratmeter med altan.

Læs også: Lejlighed med altan koster ikke altid ekstra

Vil du have mest muligt for din altan, kan du starte med at sætte fantasien i gang hos dine købere.

Giv dine købere gode ideer

En velindrettet altan giver potentielle købere idéer til, hvordan de selv kan få glæde af det lille stykke bolig under åben himmel. Men det kræver et indsats af dig, der skal sælge.

”Som altid er boligsalgets første bud: Ryd op og smid ud. Sørg for, at din altan ikke er fyldt op med tomme flasker, døde planter og gammelt ragelse. Giv eventuelt træværk en gang olie og vask døre og vindespartier af, så altanen fremstår pænt vedligeholdt”, anbefaler boligstylist Birgitte Vosper, der er indehaver af Busy Bees boligstyling, og fortsætter:

”Det er en god idé, at altanen er møbleret – men ikke overmøbleret. De mulige købere skal kan se sig selv bruge altanen til hverdag. En overfyldt altan virker mindre, så klap eventuelle ekstra stole sammen og sæt dem til side. Sæt hyndeboksen i kælderen og sørg for, at der er plads til at bevæge sig fra lejligheden og ud på altanen”, siger Birgitte Vosper.

Skab et smukt miljø på altanen

For at få skabt en altan, der slår benene væk under dine købere, skal du have gang i tilbehør som lanterner og løse gulvtæpper til udendørsbrug.

”Du kan sætte yderligere liv i indretningen ved at tilføje smukke puder og plaider. Især nu, hvor vi går den koldere og mørkere tid i møde. Dekorér din altan i efterårets farver. Kastanjer i glas, græskar, fyrgrene og evt. en buket af efterårsblade”, anbefaler Birgitte Vosper, der desuden minder om, at for mange altankasser og krukker kan få altanen til at virke mindre. Indret med plantevægge eller multifunktionelle altankasser i stedet.
Hvis udsigten fra altanen er ucharmerende, eller det blæser meget, så er det ofte en god idé at afskærme med et læsejl i en neutral farve.

Find mere om