Boligpakke bliver alligevel ikke til noget

Foto: Boligsiden

Den boligpakke, som både den forhenværende regering og S-SF lovede for få uger siden, bliver alligevel ikke realiseret. Det ærgrer formanden for Dansk Ejendomsmæglerforening. Læs, hvad han i dag siger til pressen.

Skuffelse over skrottet boligpakke

Der er ingen hjælp at hente til boligmarkedet fra den nye regering. Ærgerligt, siger mæglerne.

Før valgudskrivelsen kappedes de polititiske partier for at komme det trængte boligmarked til undsætning, bl.a. med rabat til boligkøbere for tingslysningsafgifter og handelskomkostninger.
Men hele det private boligmarked må spejde forgæves efter hjælp og rabatordninger fra den nytiltrådte S-R-SF-regering, da boligpakkerne er opgivet i regeringsgrundlaget.

Skridt frem og tilbage

Det har man også erfaret mandag middag hos Dansk Ejendomsmæglerforening, DE, der betegner situationen som “ærgerlig”.
“Vi må desværre konstatere, at der ikke er nogen ekstra hjælp på vej fra statslig side til at sætte lidt mere skub i det trængte boligmarked. Et valg skaber traditionelt afklaring og dermed et skridt fremad, men den manglende boligpakke er desværre et skridt tilbage. Derfor må vi nok erkende, at aktiviteten vil være et lavt niveau et stykke tid endnu,” siger formanden for DE, Steen Winther-Petersen i en kommentar.

Læs også: Fastlåst husmarked i halvdelen af landets kommuner på www.boligsiden.dk

Brug for varig løsning

Stilstanden på boligmarkedet kan derfor ifølge Steen Winther-Petersen risikere at blive et meget langvarigt problem, fordi mange danskere ikke kan flytte, selvom de gerne vil.
“Så længe boligmarkedet står stille, går forbruget i stå, da boligejerne er afgørende for privatforbruget. Vi havde håbet på, at valget ville skabe en afklaring for de økonomiske udsigter for boligmarkedet, men det er så desværre ikke sket. Der er derfor behov for en varig løsning,” siger DE’s formand.

Brudte løfter fra S og V

Det er ellers blot to uger siden, at Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt sidst bekræftede, at hjælpepakken nok skulle blive en del af regeringsgrundlaget.
“Der er to ting, som bliver til noget. Det ene er hjælpepakken til boligmarkedet, det andet er betalingsringen,” sagde Helle Thorning-Schmidt til Ritzau to dage efter folketingsvalget.
Samtidig står det også stærkt i mange vælgeres hukommelse, at daværende statsminister, Venstres formand Lars Løkke Rasmussen lige inden valget blev udskrevet i flere medier og på direkte tv fastslog, at boligejerne trygt kunne købe nu, fordi pakken ville få tilbagevirkende kraft.

Epn.dk (3. oktober 2011)

Find mere om